يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ 4176 0 2

کمبود آهن یک مشکل بزرگ در کودکان است که در رشد و نمو مغز کودکان و کاهش ضریب هوشی آنها موثر است.

کمبودآهن عاملی برای کاهش ضریب هوشی کودکان

دکتر فاطمه طاهری / متخصص کودکان 
 
دکتر فاطمه طاهری متخصص کودکان در خراسان جنوبی، کمبود آهن را یک مشکل بزرگ در کودکان دانست که در رشد و نمو مغز کودکان و کاهش ضریب هوشی آنها موثر است. وی با اشاره به اینکه کودک برای رشد و خونسازی به آهن نیاز دارد ، گفت: آهن مورد نیاز کودک را از برنامه غذایی روزانه آنها تامین و مصرف شیر گاو را به حداقل رسانید.
 
وی با اشاره به اینکه علاوه بر شیر مادر از غذاهای آهن‌دار و غلات و گوشت در رژیم غذایی کودک استفاده شود، افزود: در صورتی که کودک بخصوص در 2 سال اول زندگی دچار کمبود آهن شود، سرعت رشد او کم و بهره هوشی او کمتر از کودک سالم خواهد بود. این متخصص کودکان با تاکید بر اینکه کودکان نارس باید قطره آهن را زودتر شروع کنند، گفت: فقر آهن تدریجی بوده و ذخایر بدن به تدریج کم و خود را با کم خونی نشان می‌دهد.
 
دکتر طاهری با بیان اینکه قدرت یادگیری و پیشرفت تحصیلی در کودکان مبتلا به کم خونی و فقر آهن کاهش می‌یابد، ادامه داد: علاوه بر تاثیر در روند یادگیری، مقاومت بدنشان در مقابل بیماری‌ها کم و مکررا دچار بیماری‌های عفونی می‌شود. وی تصریح کرد: برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن، برنامه غذایی روزانه کودک خود از منابع غذایی حاوی آهن تامین کنیم.
 
به گفته این متخصص کودکان، بهترین منابع غذایی آهن جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی زرده تخم مرغ، انواع حبوبات مثل عدس و لوبیا، سبزیجات سبز تیره مثل جعفری و اسفناج، انواع مغزها مثل پسته، بادام، گردو و فندق است. دکتر طاهری تاکید کرد: این منابع غذایی را بعد از 2 سالگی در صورتی که کودک به آنها حساسیت نداشته می‌توان استفاده و برای تامین آهن مورد نیاز بدن در برنامه غذایی کودکان، متناسب با سن آنها از این مواد استفاده نمود.
 
وی افزود: برای پیشگیری از کمبود آهن باید به کودکان از 6 ماهگی تا 24 ماهگی قطره آهن به میزان 10 تا 15 قطره در روز داد. این متخصص کودکان خستگی، مشکلات تنفس، کاهش فعالیت بدنی و بروز مشکلاتی در یادگیری کودکان را از عوارض کمبود آهن در کودکان بیان کرد و با بیان اینکه بیشترین میزان آهن، در هموگلوبین موجود در گلبول قرمز است، گفت: اگر آهن کافی به بدن نرسد گلبول قرمز به میزان کافی تولید نمی‌شود و در نتیجه فقر آهن پدید می‌آید.
 
وی ادامه داد: نوزاد تا حدود شش ماهگی، از ذخیره‌های آهن موجود در بدن خود استفاده می‌کند اما بعد از آن باید برنامه غذایی او طوری تنظیم شود که مواد حاوی آهن در آن گنجانده شود. این متخصص کودکان با اشاره به عوامل خطرساز برای ابتلا به کمبود آهن، اظهار کرد: تغذیه با شیر گاو قبل از یک سالگی، عدم استفاده از غذاهای مکمل حاوی آهن بعد 6 ماهگی، کودکانی با بیماری‌های خاصی مانند عفونت‌های مزمن، تولد زود هنگام و وزن کم می‌تواند خطر ابتلا به کمبود آهن را افزایش دهد.
 
دکتر طاهری خاطرنشان کرد: ویتامین C نیز در میزان جذب آهن موثر بوده بنابر این می‌توانید با افزودن مواد غذایی حاوی این ویتامین میزان جذب آهن را افزایش دهید.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
موفقیت دکتر میرزاخانی ما را به افق‌هایی روشن‌تر از اهداف چشم‌انداز امیدوار می‌کند
حافظه تصویری کبوترها
گزارش تصویری از یکی از مراسم یادبود مریم میرزاخانی در تهران
یادگیری زبان دوم قبل از ۶ سالگی، كودك را اجتماعی می‌كند
بازگشت تیم ملی المپیاد ریاضی با ۶ مدال
جوجه مرغ‌ها از کودک انسان باهوشترند!
مغز ما چیزهایی را می بیند که خودمان نمی بینیم