شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ 4677 0 1

غذاهای دریایی غنی از اسیدهای چرب اُمگا-3 به تقویت حافظه و احیای مجدد سلول های مغزی کمک می کنند.

تقویت حافظه با مصرف غذاهای دریایی

غذاهای دریایی غنی از اسیدهای چرب اُمگا-3 به تقویت حافظه و احیای مجدد سلول های مغزی کمک می کنند. به گفته محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش شیکاگو، مصرف حداقل یک بار در هفته غذاهای دریایی یا سایر غذاهای حاوی اسیدهای چرب اُمگا-۳ از مغز در برابر مشکلات فکری و از بین رفتن حافظه مرتبط با افزایش سن محافظت می کند.
 
از بین رفتن حافظه و مشکلات فکری ناشی از افزایش سن در شرکت کنندگان تحت مطالعه که کمتر از یک بار در هفته غذای دریایی خورد بودند در مقایسه با افرادی که حداقل یکبار در هفته غذای دریایی مصرف کرده بودند با سرعت بیشتری کاهش یافته بود.
 
مارتا کلر موریس، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه به ما نشان می دهد در حالیکه توانایی های شناختی به طور طبیعی در پی فرایند افزایش سن کاهش می یابند، اما می توان با انجام اقداماتی روند این فرایند را آهسته کرد.»
 
محققان این مطالعه به طور میانگین به مدت ۵ سال، ۹۱۵ فرد با میانگین سنی ۸۱.۴ سال را مورد مطالعه قرار دادند. در زمان ثبت نام این مطالعه، هیچ یک از افراد دارای علائم زوال عقل نبودند. در طول این مدت، هر فرد هر ساله از لحاظ توانایی های شناختی در پنج ناحیه حافظه ضمنی، حافظه کار، حافظه معنایی، توانایی دیداری-مکانی و سرعت ادراک تحت تست های استاندارد قرار می گرفتند.
 
گروه تحت مطالعه هر سال پرسشنامه مربوط به تنوع مصرف غذا را پر می کردند. بدین ترتیب محققان می توانستند میزان مصرف غذاهای دریایی گزارش شده توسط هر شرکت کننده را با توجه به تغییر در توانایی های شناختی شان که با تست ها اندازه گیری می شد مقایسه نمایند.
 
این پرسشنامه شامل چهار نوع غذای دریایی بود: ساندویچ ماهی تن؛ استیک ماهی، کیک ماهی و ساندویچ ماهی؛ ماهی تازه به عنوان وعده اصلی غذایی؛ و میگو، لابستر و خرچنگ. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که حداقل هر هفته یکی از غذاهای دریایی مذکور را می خوردند و گروهی که هر هفته کمتر از یکی از غذاهای فوق را می خوردند. افرادی که غذاهای دریایی بیشتری می خوردند میزان کاهش در حافظه معنایی شان که مربوط به حافظه اطلاعات کلامی است، بسیار کمتر بود. همچنین یافته ها نشان داد روند کاهش در تست سرعت ادراکی شان، یا توانایی مقایسه سریع حروف، اشیاء و الگوها نیز آهسته تر بود.
 
غذاهای دریایی منبع غذایی مستقیم اسیدچرب اُمگا-۳ هستند که مولفه ساختاری اصلی مغز محسوب می شوند.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
تعاریف و مفاهیم: قضیه حمار
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
گفتگویی با مهندس احمد میرزاخانی، پدر مریم میرزاخانی
آموزش ریاضی: تدریس مفهوم کسر
تعاریف و مفاهیم: گراف کامل
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!