دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
پنجشنبه ۴ آذر ۱۳۹۵ 6023 0 1

یک مربی قصه گویی گفت: قصه گویی می‌تواند تأثیر تربیتی بیشتری نسبت به انواع کلاس‌های هنری و یا محاسبات ذهنی داشته باشد.

از تأثیر تربیتی قصه‌ها غافل نشوید

تقویت هوش هیجانی و هوش شنیداری کودکان با قصه گویی

 
اعظم رهنما، مربی قصه گویی
قصه گویی می‌تواند تأثیر تربیتی بیشتری نسبت به انواع کلاس‌های هنری و یا محاسبات ذهنی داشته باشد. اعظم رهنما در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه قصه بخشی از ادبیات و از ذهن بشر سرچشمه گرفته است، اظهار کرد: قصه پیوند بین فرهنگ‌ها با کمی تغییرات است. قصه به دلیل اینکه از ذهن بشر سرچشمه گرفته، هیچ محدودیت زمانی و مکانی ندارد و برای همه انسان‌ها در هر دوره‌ زمانی مؤثر واقع می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه قصه به نوعی با زندگی بشر گره خورده است، اضافه کرد: شخصاً معتقدم که یکی از اتفاقات زیبایی که در قصه گویی اتفاق می افتد این است که انسان‌ها را به لحاظ فرهنگی به هم نزدیک می‌کند و افراد متوجه می‌شوند با هر زبان و فرهنگ چه نقاط مشترکی دارند.
 
این مربی کانون پرورش فکری اصفهان خاطرنشان کرد: با قصه گفتن کودک نوعی همانند سازی با شخصیت‌های داستان در خود ایجاد می‌کند که از بعد روانی بسیار تأثیر گذار است و می‌تواند بسیاری از تنش‌ها و استرس‌های کودک را برطرف کند؛ برای نمونه وقتی شخصیت قصه در حالت خنده و یا گریه است کودک با او همانند سازی می‌کند و به لحاظ درونی تخلیه می‌شود.
 
رهنما با اشاره به اینکه اتفاق دیگری که برای شنونده قصه روی می‌دهد رشد قوه تخیل است، گفت: کودکان همزمان با شنیدن قصه در ذهنشان تصویر سازی می‌کنند، این امر زمانی بیشترین تأثیر گذاری را دارد که گوینده یک قصه گوی حرفه‌ای باشد و  بتواند تصاویر را در ذهن کودکان ایجاد کند.
 
وی با بیان اینکه از اثرات مفید قصه تقویت دایره لغت کودکان است، افزود: ممکن است کلمات و اصطلاحاتی در قصه به کار رفته باشد که کودک تا کنون نشنیده و قصه در صورتی که قدیمی و در خصوص ضرب المثل ها باشد دایره لغت کودک را بیشتر رشد می‌دهد؛ به ویژه اگر کودک در گروه‌های سنی "ب " و "ج" باشد.
 
این مربی کانون پرورش فکری اصفهان با تاکید بر اینکه اضطراب‌ها و هیجانات کودک با قصه تخلیه می‌شود و قطعاً قصه تنها برای خواباندن کودکان نیست بلکه برای بیداری است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اتفاقی که در قصه رخ می‌دهد همان بیداری است یعنی اینکه قصه گویی باعث می‌شود که کودکان با مفاهیم انسانی آشنا شوند.
 
رهنما با اشاره به اینکه قصه، یک روایت بسیار شیرین است و قصه گویی نیازمند تخصص است، افزود: باید قصه گویی به صورت حرفه‌ای دنبال شود و نیاز است که در جامعه ما نگاه به قصه تغییر کند زیرا قصه هوش هیجانی و هوش شنیداری کودکان را تقویت می‌کند.
منبع
ایسنا
سایر اخبار و تازه های پیشنهادی آی هوش:

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات
خانه ریاضیات انزلی نشان شایستگی طرح ترویج ریاضیات کشور را دریافت کرد
میرزاخانی نام ایران را در تاریخ ریاضی دنیا ماندگار کرد