چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۶ 5811 1 1

رییس دانشگاه شریف: به زودی مراسم بزرگداشتی به منظور شناخت بیشتر جامعه علمی از فعالیت‌های «مریم میرزاخانی» در این دانشگاه برگزار خواهد شد

رییس دانشگاه شریف در پی فقدان نابغه ریاضی ایرانی:

جهان علم شخصیت بزرگی را از دست داد / برگزاری بزرگداشت «میرزاخانی» در دانشگاه شریف

رییس دانشگاه شریف با تاکید بر اینکه با فوت «میرزاخانی»، جهان علم شخصیت بزرگی را از دست داد، گفت: به زودی مراسم بزرگداشتی به منظور شناخت بیشتر جامعه علمی از فعالیت‌های «مریم میرزاخانی» در این دانشگاه برگزار خواهد شد که جزئیات آن در آینده نزدیک اعلام می‌شود.
 
دکتر محمود فتوحی در پی فوت «پروفسور مریم میرزاخانی»، نابغه ریاضی ایران و جهان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:
 
وقتی من به دانشگاه صنعتی شریف پیوستم، خانم میرزاخانی در آمریکا تحصیل می‌کردند و من از نزدیک این شخصیت را ندیده بودم، ولی اطلاع دارم که وقتی خانم میرزاخانی در سال سوم دبیرستان بود و هنوز وارد دوره پیش‌دانشگاهی نشده بود، برای امتحانات المپیاد جهانی عازم خارج از کشور شد و درالمپیاد جهانی مدال طلا گرفت و سپس در دانشکده ریاضی دانشکاه صنعتی شریف پذیرفته شد. 
 
وی بعد از اتمام دوره کارشناسی خود برای دوره دکتری به دانشگاه "هاروارد" که یکی از معروف‌ترین و برجسته‌ترین دانشگاهای دنیاست، رفت و بعد از اتمام تحصیل در دانشگاه "پرینستون" که آن هم دانشگاه مشهوری است، به عنوان عضو هیات علمی مشغول به کار شد و بعد از آن به عنوان استاد تمام در دانشگاه "استنفورد" مشغول به کار شد.
 
دکتر مریم میرزاخانی از نوابغ ریاضی بود که یکی از بزرگترین جوایز علمی در علم ریاضی به نام «جایزه فیلدز» که هم‌تراز جایزه نوبل است را دریافت کرد. اگرچه من به شخصه وی را از نزدیک ندیدم، ولی از اساتیدش شنیدم که فردی بسیار متواضع و در عین حال از نظر علمی بسیار برجسته بود؛ یعنی خصوصیت اخلاقی بی‌نظیری هم داشتند که بدون شک در جامعه علمی و به خصوص در بین دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف زبانزد بود.  
 
مسلما جهان علم شخصیت بزرگی را از دست داد که قطعا می‌شد از ثمرات این فرد بیشتر استفاده کند، ولی متاسفانه اَجل مهلت نداد و من از طرف خود و جامعه علمی دانشگاه صنعتی شریف درگذشت ایشان را به جامعه علمی جهان، دانشگاهیان دانشگاه صنعتی شریف و خانواده محترم او تسلیت می‌گویم. 
 
ما در حدی که امکان‌پذیر است و دانشگاه اجازه می‌دهد از نخبه‌ها حمایت می‌کنیم، منتها برای جلوگیری و ممانعت از خروج نخبگان از کشور باید تصمیمات جدی در کشوری صورت بگیرد که تا حدامکان بتوان از پتانسیل آنها استفاده کرد. باید حتی با افرادی که به خارج از کشور می‌روند، ارتباط برقرار شود و ارتباطات با فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف حفظ شود.
 
آنطور که من شنیدم،‌ مریم میرزاخانی در طول تحصیل در آمریکا چندین بار به ایران مراجعه کردند و نتایج تحقیقات علمی خود را با دانشجویان و اساتید داخل کشور در میان گذاشتند.
 
اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف با این دانشگاه در ارتباط هستند و ایشان نیز که به عنوان استاد دانشگاه "استنفورد" فعالیت می‌کردند، با تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف که در "استنفورد" مشغول فعالیت بودند، ارتباط خوبی داشت و همچنین خانم میرزاخانی با اساتید خود در دانشکده ریاضی دانشگاه شریف ارتباط خوبی داشت.
 
دکتر فتوحی با تاکید بر اینکه برنامه‌ای به منظور بزرگداشت مریم میرزاخانی در دانشگاه شریف برگزار خواهد شد، گفت:
به زودی مراسم بزرگداشتی به منظور شناخت بیشتر جامعه علمی از فعالیت‌های مریم میرزاخانی برگزار خواهد شد که جزییات آن در آینده نزدیک اعلام می‌شود. در حال حاضر کتابخانه دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف بعد از دریافت جایزه بزرگ ریاضی (فیلدز) به نام «مریم میرزاخانی» نام‌گذاری شده است؛ ولی لازم است به منظور بزرگداشت مقام علمی وی تصمیمات دیگری گرفته شود.
منبع
ایسنا

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 
  1. دادگر سه شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۶ --- ۱۵:۰۱:۵۰

    تفکر جلوگیری از خروج نوابغ اشتباه بزرگی است که هم به کشور، هم به نوابغ و هم به دنیا آسیب می رساند. دانشگاههای ایران و بسیاری از کشورهای اروپایی ظرفیت پذیرش و پرورش نوابغی مانند مریم میرزاخانی را ندارند. بنده خود استاد دانشکاه هستم و همه ی تحصیلاتم را نیز در صنعتی شریف بود ام و به تراز علمی دانشگاهها ایران واقفم. نوابغی مانند مریم میرزاخانی سرمایه ی جهانی هستند و باید زیر دست نوابغ تراز اول جهان پرورش یابند، سپس خود استاد دانشکاههای تراز اول دنیا شوند و نوابغ بعدی را بپرورانند. درغیر اینصورت، علم ناب خیلی زود نابود خواهد شد. در واقع، دانشگاههایی مانند هاروارد و برکلی و استنفورد و پرینستون سرمایه های جهانی هستند و وظیفه ی حفظ علم در جهان را برعهده دارند. اگر میرزاخانی ها به کشورهای خود بازگردند، این دانشگاهها نیز تبدیل به دانشگاههایی معمولی خواهند شد و این یعنی انقراض علم!

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
قلب یا مغز، مسئله این است!
طنز ریاضی: اثبات 2=1
زندگینامه بزرگان ریاضی: سیاوش شهشهانی، چهره ماندگار ریاضیات و پدر اینترنت ایران
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه بزرگان ریاضی: اقلیدس، کلید هندسه