۱) نخست باید متن درس را مطالعه کنید.
به خاطر داشته باشید که تقریبا هیچ کس نمی تواند همه ی معانی و روابط یک مبحث را یکباره یاد بگیرد. این کار با کوشش و تمرین میسر است. لازم است بخش های مربوط به یک مبحث را از کتاب بخوانید و مطالب را از طریق مثال ها، گام به گام دنبال کنید. سریع خواندن مطالب ریاضی بی فایده است. مطالعه و جست و جوی شما برای رسیدن به اجزایی است که با روش منطقی و گام به گام انجام نمی شود. این نوع مطالعه که لازمه ی هر متن با محتوای عمیق و فنی است، نیاز به توجه، تمرین و پشتکار دارد.
۲) تمرین ها را انجام دهید و اصول زیر را به خاطر بسپارید:
الف) در صورت امکان برای مساله شکل ها را رسم کنید.
ب) راه حل هایتان را با یک روش منطقی گام به گام و مرتبط به گونه ای که می خواهید آن را برای شخص دیگری توضیح دهید، بنویسید.
پ) در مورد علت طرح هر تمرین فکر کنید چرا آنها را طرح کرده اند و رابطه ی آنها با سایر تمرین ها ی تعیین شده چیست؟
۳) تا آن جا که ممکن است، ازماشین حساب و رایانه استفاده کنید.
از سیستم های جبری رایانه (G.A.S) استفاده کنید و نمودار ها را تا جایی که ممکن است تمرین کنید. حتی اگر به عنوان تمرین درسی تعیین نشده باشند. نمودار ها از مفاهیم و روابط مهم ریاضی، نمایش دیداری ایجاد، و بینش دیداری را تقویت می کنند و اعداد مقیاس های مهمی را نشان می دهند. یک سیستم جبری رایانه ای در کشف مسائل به شما کمک می کند و مثال هایی که انجام آنها با دست مشکل و وقت گیر است را آسان می کند.
سعی کنید توضیحات را به طور خلاصه یادداشت کنید اگر موفق شدید، احتمالا موضوع را فهمیده اید و اگر موفق نشدید، تشخیص دهید کجای مطلب برایتان مشکل بوده و نفهمیده باقی مانده است.
یادگیری ریاضی یک فرایند است، یکباره به شما دست نمی دهد پس صبور باشید و پشتکار داشته باشید. سوال های خود را با همکلاسی ها یتان در میان بگذارید و با آنها کار کنید و حتی از آنها کمک بگیرید. یادگیری ریاضی چه از نظر ذهنی، فکری و حرفه ای ارضا کننده خواهد بود.