يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ 6124 1 3

کتاب «تولد یک قضیه» که به قلم یک ریاضیدان برنده مدال فیلدز، جذابیتهای یک پژوهش ریاضی را با همه فراز و فرودهایش روایت می کند با برگردان فارسی پژوهشگاه دانش های بنیادی منتشر شد.

روایت جذاب کشفیات ریاضی در «تولد یک قضیه»

کتاب «تولد یک قضیه» که به قلم یک ریاضیدان برنده مدال فیلدز، جذابیتهای یک پژوهش ریاضی را با همه فراز و فرودهایش روایت می کند با برگردان فارسی پژوهشگاه دانش های بنیادی منتشر شد. دکتر سدریک ویلانی (Cédric Villani)، ریاضیدان برجسته فرانسوی و برنده مدال فیلدز در سال 2010 در کتاب خود با عنوان Théorème vivant تجربه شخصی خود را از یکی از مهمترین پژوهش هایش یعنی اثبات «میرایی غیرخطی لانداو و همگرایی به تعادل برای معادله بولستمان» که به اعطای معتبرترین جایزة ریاضی جهان به وی منجر شده است، بازگو می کند.
 
کتاب در عین حال بازگوکننده احوال پژوهشگر طی این مسیر دشوار است: امیدها، ناامیدی ها، هیجان ها، اضطراب ها، سرخوشی ِ پیروزی، زندگی خانوادگی، سفرها و البته کار و کار و باز هم کار.
 
تصویرهای زنده و گویایی که نویسنده از حال و هوای محیط پژوهشی و از پژوهشگران نامدار در بعضی مراکز علمی معتبر ارائه می کند بر گیرایی این متن افزوده است. مرکز اطلاع رسانی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی که با توجه به این ویژگی ها به ترجمه و انتشار کتاب اقدام کرده مطالعة آن را به پژوهشگران فارسی زبان توصیه کرده است.
 
سدریک ویلانی که استاد دانشگاه لیون فرانسه است اواخر اردیبهشت ماه گذشته به دعوت پژوهشگاه دانش های بنیادی و با کمک دکتر مریم میرزاخانی، برنده ایرانی مدال فیلدز برای شرکت در چهارمین همایش ریاضیات معاصر به ایران آمد و سخنرانی‌هایی نیز در چند دانشگاه از جمله دانشکده علوم دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف داشت.
 
این ریاضیدان 42 ساله که رئیس موسسه هانری پوآنکاره پاریس است جوایز علمی متعددی از جمله جایزه هربرند (2007)، جایزه انجمن ریاضی اروپا (2008)، جایزه هنری پوانکاره و جایزه فرما (2009) است و مدال فیلدز 2010 را کسب کرده است.
منبع
ایسنا

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 
  1. satar.amini جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ --- ۱۱:۴۷:۴۳

    کتاب انتگرال گیری

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگی بدون حضور پدر یا مادر
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
گوشه هایی از زندگی «جان نش»، ریاضیدانی با یک ذهن زیبا
ابوریحان بیرونی، دانشمند ایرانی که همه چیزدان بود
پالیندروم چیست؟