محققان میگویند که افزایش وزن و اندازه سر نوزاد در نخستین ماه تولد با بهره هوشی بالاتر در سنین اولیه مدرسه ارتباط دارد. به گزارش ایرنا، دکتر لیزا اسمیترز از دانشکده بهداشت جمعیت دانشگاه آدلاید در آمریکا و همکارانش در این مطالعه اطلاعات بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ کودک را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این مطالعه نشان داد: کودکانی که در چهار هفته اول تولد ۴۰ درصد افزایش وزن پیدا میکنند، در مقایسه با کودکانی که ۱۵ درصد افزایش وزن مییابند، بهره هوشی آنها در ۶ سالگی ۵/۱ امتیاز بیشتر است.
اسمیترز خاطرنشان کرد: محیط دور سر نیز علامت حجم مغز است بنابراین افزایش بیشتر محیط دور سر یک نوزاد تازه متولد شده نشان دهنده رشد مغزی سریعتر وی است.
وی افزود: در مجموع نوزادانی که در چهار هفته اول تولد، رشد سریعتری دارند، امتیاز بهره هوشی آنها در سالهای بعدی زندگی بالاتر است. این مطالعه همچنین نشان داد، کودکانی که بیشترین رشد محیط دور سر را دارند از بیشترین بهره هوشی برخوردارند.
این موضوع میتواند به این دلیل باشد که ساختارهای عصبی بهره هوشی در سالهای اولیه زندگی شکل میگیرند که این بدان معنی است که افزایش سریع وزن در دوران نوزادی میتواند سود زیادی برای کودک داشته باشد.