شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۶ 3833 0 1

دانشمندان دریافته‌اند میزان بهره هوشی بالا در کودکی با خطر پایین‌تر مرگ و میر و ابتلا به زوال عقل در بزرگسالی مرتبط است.

کودکان باهوش‌، بیشتر عمر می‌کنند

ایسنا به نقل از سایت فیز:
دانشمندان دریافته‌اند میزان بهره هوشی بالا در کودکی با خطر پایین‌تر مرگ و میر و ابتلا به زوال عقل در بزرگسالی مرتبط است. این بزرگ‌ترین مطالعه تا به امروز است که دلایل مرگ و میر در زنان و مردان را در طول فرآیند زندگی آن‌ها گزارش می‌کند.
 
تحقیقات قبلی نشان داده‌ بود به طور مثال، افراد دارای بهره هوشی بالاتر اندکی بیش از افراد با بهره هوشی پایین‌تر عمر می‌کنند اما این یافته‌ها عمدتا مبتنی بر داده‌های سربازان مرد و فقط تا دوره میان‌سالی آن‌ها بودند.
 
به تازگی تیمی از محققان دانشگاه ادینبرو ارتباط بین نمرات تست‌ هوش کودکان در سن 11 سالگی و دلایل اصلی مرگ و میر این افراد در سن 79 سالگی را بررسی کردند.
 
یافته‌های آن‌ها مبتنی بر داده‌های 33 هزار و 536 مرد و 32 هزار و 229 زنی است که در سال 1936 در اسکاتلند متولد شده بودند. این افراد در سن 11 سالگی یک آزمون هوش را از سر گذرانده‌ بودند و داده‌های مبتنی بر دلایل مرگ و میر آن‌ها تا دسامبر سال 2015 بررسی شد.
 
دانشمندان دریافتند دلایل مرگ و میر در این افراد شامل بیماری قلبی عروقی، سکته، سرطان‌های خاص، بیماری تنفسی، بیماری گوارشی، دلایلی مانند خودکشی و مرگ ناشی از آسیب‌دیدگی و همچنین زوال عقل بود.
 
پس از در نظر گرفتن مولفه‌های مختلف مانند سن، جنسیت و وضعیت اقتصادی اجتماعی سوژه‌های مورد بررسی، محققان دریافتند میزان بهره هوشی بالاتر در دوران کودکی با خطر پایین‌تر مرگ و میر تا سن 79 سالگی مرتبط بود. به طور مثال، نمره بهره هوشی بالاتر با 28 درصد خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری تنفسی، 25 درصد خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی و همچنین خطر 24 درصدی کمتر مرگ مرتبط با سکته ارتباط داشت.
 
همچنین ارتباط قابل توجهی در مرگ ناشی از آسیب‌دیدگی، مصرف دخانیات و سرطان‌های مرتبط با آن مانند سرطان معده و ریه، بیماری گوارشی و زوال عقل با بهره هوشی در دوران کودکی مشاهده شد.
 
در این پژوهش ارتبط آشکاری بین بهره هوشی در دوران کودکی و مرگ ناشی از سرطان‌های غیرمرتبط با مصرف دخانیات مشاهده نشد. جزئیات این مطالعه در مجله The BMJ قابل مشاهده است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: اثبات 2=1
تعاریف و مفاهیم: قضیه حمار
آموزش ریاضی: تدریس مفهوم کسر
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده