یک روانشناس گفت: افراد دارای هوش اجتماعی و هیجانی بالا در کنترل هیجانات مثبت و منفی موفق تر عمل می کنند.
احسان فکور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: هوش اجتماعی و هیجانی دارای مولفه های متعددی است و عمده ترین شاخصه آن سازگاری با شرایط مختلف است. وی یادآورشد: افراد دارای هوش اجتماعی و هیجانی بالا باویژگی هایی مانند شاد بودن، اعتماد به نفس بالا، نحوه برخورد مناسب با بایدها و نباید ها، ناهنجاری ها و تغییرات بوجود آمده در زندگی، سازگاری بالا وانطباق مطلوب با محیط مشخص می شوند.
فکور افزود: افرادی که از هوش اجتماعی و هیجانی پایینی برخوردار هستند هنگام رویارویی با تغییرات گوناگون زندگی به ویژه استرس و اضطراب های بوجود آمده بسیار ضعیف عمل می کنند.
وی اظهار کرد: مردان در مقایسه با زنان به دلیل آنکه بیشتر در اجتماع فعال هستند و در ارتباطات اجتماعی نیز محدویتی ندارند، از هوش هیجانی و اجتماعی بالاتری برخوردار بوده و قوی ترعمل می کنند. مسوول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: زنان نیز هنگام رویارویی با عوامل منفی محیطی صبر و اسقامت بیشتر و عملکرد بهتری دارند.
فکور انجام فعالیت های ورزشی، فراگیری شیوه های مهارت های زندگی، تکنیک های برخورد با محیط و تکان های منفی و سازگاری صحیح رااز جمله راهکارهای افزایش هوش اجتماعی و هیجانی بالا در افراد برشمرد. وی یادآورشد: افراد در موقعیت ها و شرایط گوناگون باچالش و مشکلات متعددی مواجه می شوند و فراگیری مهارت های لازم نتیجه مثبتی را برای آنان رقم می زند.