يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ 17057 0 6

اگر اهل بازی‌های ماجرایی هستید، اگر سرتان درد می‌کند برای معماهای منطقی و ریاضی پیچیده، بدون کمترین معطلی به سراغ بازی معمای شرلوک هولمز و اسرار قالیچه ایرانی بروید‌!

معمای شرلوک هولمز و اسرار قالیچه ایرانی!

تصویری از بازی معمای شرلوک هولمز و اسرار قالیچه ایرانی

اگر اهل بازی‌های ماجرایی هستید، اگر سرتان درد می‌کند برای معماهای منطقی و ریاضی پیچیده، اگر می‌خواهید ذهن خود را به شکلی اساسی و درست و‌حسابی به چالش بکشید و بالاخره اگر طرفدار معماهای پلیسی و کاراکتر به یاد ماندنی شرلوک هولمز هستید، بدون کمترین معطلی به سراغ بازی Sherlock Holmes: The Mystery of the Persian Carpet بروید‌!

نود آی سی تی - در چند سال اخیر، بازی‌های سبک معمایی جدید، با روش کنترلی بسیار ساده شامل اشاره و کلیک، به سبکی جدید از بازی‌ها تبدیل شده‌اند که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند. این بازی‌ها، معمولاً روی اصولی ابتدایی مانند پیدا کردن گروهی از اشیاء، ترکیب چند شی با یکدیگر و حل معماها، کاربر را تا هدف نهایی درگیر خود می‌کنند. آن چه که بازی شرلوک هولمز را از دیگر بازی‌های این سبک متمایز می‌کند، معماهای بسیار پیچیده و در عین حال منطقی و حساب شده آن است.
 
به مانند بسیاری از پرونده‌های دیگر هولمز، داستان با پیدا کردن یک جسد شروع می‌شود و هولمز به همراهی واتسون، باید با گشت‌و‌گذار در محل‌های مختلف و پیدا کردن سر نخ‌ها و حل کردن معماها، بتواند در انتها قاتل را شناسایی کند. مهم‌ترین نکته‌ای که باعث می‌شود این بازی را به عنوان یک نمونه بسیار خوب به شما معرفی کنیم، این است که سازندگان، سطح فکری مخاطب را دست‌کم نگرفته‌اند و با طراحی و ساخت معماهایی بسیار حساب شده، ذهن کاربر را به شدت درگیر خود می‌کنند. به عنوان مثال، این‌ها چند نمونه از معماهای به یاد ماندنی بازی هستند‌:
 
1 – گاو صندوقی که رمزش، یک معادله ریاضی است که یک طرفش مشخص است و طرف دوم توسط کاربر کامل می‌شود‌.
2 – رمزگشایی از نامه‌ای که حروف آن با حروفی نامربوط جایگزین شده‌اند و باید حروف اصلی توسط کاربر پیدا شود.
3 – پیدا کردن تکه‌های لباس و خاکسترهای سیگار و لکه‌های خون و آزمایش کردن آن‌ها در آزمایشگاه هولمز.
4 – پیدا کردن رد پاهای مختلف و ارتباط دادن آن با افرادی که جزء مظنونین به قتل هستند.
5 – حل کردن پازل‌های تصویری، پیدا کردن تصاویر پنهان و ده‌ها معمای جذاب و جالب دیگر!
 
به گزار شبکه، بازی شرلوک‌هولمز یک نمونه کامل از بازی‌های معمایی سبک اشاره و کلیک است که برخلاف بسیاری از بازی‌های مشابه، صرفاً جهت وقت‌گذرانی ساخته نشده است. در بسیاری از این بازی‌ها با کلیک‌های متوالی روی قسمت‌های مختلف تصویر یا استفاده از راهنمایی‌های تمام نشدنی، خیلی از معماها به شکلی ساده و تصادفی حل می‌شوند، اما در شرلوک هولمز‌: اسرار قالیچه ایرانی، خبری از این کلیک‌های تصادفی و راهنمایی‌های بی‌پایان نیست. شما در طول کل یک مرحله فقط 3 بار حق استفاده از راهنمایی را دارید. این سه راهنمایی، زمانی ارزشمندتر به چشم می‌آیند که بدانید در یک مرحله، گاهی مجبور به چک کردن 5 محل مختلف هستید که هر کدام از آن‌ها بین 10 تا 15 معما در خود دارند. یعنی مجموعاً برای چیزی حدود 50 معمای جست‌وجویی و منطقی، فقط 3 راهنمایی در اختیار دارید که باعث می‌شود با وسواس و دقت زیادی از آن‌ها استفاده کنید. به خصوص که در این بازی، زمان هم اهمیت زیادی دارد و برای حل معماها، زمان محدودی در اختیار شما قرار گرفته است.
 
 طرفداران بازی های سبك ماجرایی، بدون شك سال‌های طلایی این سبك از بازی‌ها را به‌خاطر دارند. سال‌هایی كه شركت‌هایی چون لوكاس آرتز و سیرا، جزو  پیشتازان ارائه این سبك از بازی‌ها بودند و عناوین متعدد و پرطرفداری مانند سری بازی‌های جزیره میمون‌ها، پرواز بر فراز آمازون، گریم فندانگو و ده‌ها عنوان به‌یاد‌ماندنی دیگر، سال‌های خوشی را برای این سبك رقم زدند. اما به‌مرور زمان، این سبك به تدریج كمرنگ و كمرنگ‌تر شد تا این كه حدود دو سال قبل، بازی‌های كوچك و سبكی با پیروی از روش اشاره و كلیك، توانستند باز هم كورسوی امیدی برای طرفداران سبك ماجرایی روشن كنند. اما مشكل اصلی این زیر سبك جدید، این بود كه اكثر معماهای آن صرفا با تكیه بر آزمون و خطاهای بسیار و كلیك كردن‌های متوالی بر روی قسمت های مختلف تصویر (بعضا در حد یكی دو پیكسل) حل می‌شدند و در آن ها به ندرت خبری از معماهای هیجان‌انگیز و درگیر كننده اجداد این سبك بود.
 
اما بازی شرلوك هولمز، در این میان یك نمونه عالی و استثنایی از این محصولات به‌شمار می‌رود كه به‌صورت كامل می‌تواند رضایت آن گروه از كاربران علاقمند به سبك ماجرایی را برآورده كند. در بازی‌های قدیمی‌تر این سبك كه حتی كودكان نیز قادر به اتمام آن بودند، خبری از پیچیدگی‌های منطقی و ساختارهای معمایی جذاب و به‌یاد ماندنی نبود، اما در بازی شرلوك هولمز: اسرار قالیچه ایرانی، كاربر برای حل معماها واقعا به تمركز و هوش و منطق خود احتیاج دارد و دیگر همه چیز با چند بار كلیك كردن حل نمی‌شود.
 
نقاط ضعف:‌
 به‌عنوان كسی كه این بازی را از ابتدا تا انتها زیر ذره بین گرفته و از انجام آن لذت برده‌است، تنها دو نقطه ضعف در آن مشاهده كردم: نقطه ضعف اول، كاركرد ضعیف راهنمای بازی است كه بعضا حتی آدرس‌های اشتباه هم به كاربر می‌دهد و باعث سردرگم شدن او می‌شود. نقطه ضعف بعدی، موسیقی و صداگذاری بازی است. در بازی شرلوك هولمز، عملا خبری از صداگذاری نیست و موسیقی نیز به شكلی بسیار مبتدی، بر روی سكانس‌ها و صحنه‌های بازی جاگذاری شده‌است و هیچ هماهنگی با ذات معمایی و جنایی بازی ندارد.
 
نقاط قوت
اما از این دو نقطه ضعف كه بگذریم، بازی شرلوك هولمز، بی‌تردید یكی از به‌یادماندنی‌ترین بازی‌های معمایی سبك جدید است كه برای اتمام آن از ابتدا تا انتها، یك كاربر متوسط باید حدود 5 ساعت زمان بگذارد و نكته مهم اینجاست كه این صرف وقت، بعد از پایان بازی، تلف شده به نظر نمی‌رسد و به‌خصوص در معماهای دشوار انتهای بازی،‌كاربر شدیدا درگیر محیط و پیدا‌كردن نتیجه نهایی و به‌دام انداختن قاتل می‌شود. به‌عنوان کلام آخر، توصیه می‌کنیم که این بازی را برای امتحان هوش، حافظه و قدرت محاسبات منطقی خود امتحان کنید و از حل کردن یک معمای ناب و زیبا لذت ببرید‌!

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
اتحادهای ریاضی
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
دستگاه اعداد پایه ۶۰