دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ 4984 0 1

رها کردن خلاقیت‏ و نوآور بودن، یکی از کلیدهای شادی در کار محسوب می‌شود

خلاقیت و نوآوری، از کلیدهای شادی در کار

این واقعیت غیرقابل انکار است که در آفرینش هر چیز جدیدی که قبلا وجود نداشته، زیبایی‌های بسیاری نهفته است. در تمام مشاغل و کارها هم به‌طور حتم خلاقیت وجود دارد و هم هر کسی که بتواند راهی برای خلاق بودن پیدا کند، به بهترین نتایج و عملکردها دست خواهد یافت. یک راننده اتوبوس می‌تواند با انتخاب یک مسیر کم ترافیک، راحت‌تر به مقصد برسد و یک مکانیک زبردست قادر است موتور ماشین ما را به بهترین شکل ممکن تعمیر کند؛ کاری که از یک مکانیک تازه کار برنمی‌آید. آزاد کردن خلاقیت‏ و نوآور بودن، یکی از کلیدهای شادی در کار محسوب می‌شود، چرا که با خلاق بودن می‌توان به جای عصبانیت از بروز مشکلات، آنها را به راحتی حل کرد.
 
در وهله اول، همه ما باید ارتباط‌های خلاقانه‌ای را ایجاد و شناسایی کنیم که جسم و روح خودمان را به هم پیوند می‌زند، چرا که همین پیوند است که زمینه را برای کار شاد و بدون استرس فراهم می‌سازد.
 
همچنین شما اهمیت آرامش داشتن در زمان تلاش برای خلاق بودن را درک می‌کنید و می‌دانید که اگر برای انجام یک پروژه بیش از حد به خود فشار بیاورید، در نهایت به نتایج مطلوبی دست نخواهید یافت. در چنین شرایطی فرصت کافی برای اندیشیدن به گزینه‌ها وجود ندارد. بسیاری از شما ممکن است فکر کنید که «اگر کمی تحت فشار باشم، بهترین عملکردم را ارائه می‌دهم.» این اندیشه در برخی موارد می‌تواند درست باشد، اما سوال اینجاست که آیا امکان ارائه عملکرد مطلوب در شرایطی که فرد همیشه زیر فشار باشد، وجود دارد؟ آیا فکر می‌کنید با وارد آوردن فشار به یک نقاش یا رمان‌نویس می‌توان از او انتظار خلق یک شاهکار هنری و ادبی را داشت؟ به‌طور حتم خیر.
 
توسعه و تقویت محرک‌های خلاقیت که نوآوری را در ذهن شما نهادینه می‌کند، کار آسانی نیست. اگر فقط بنشینیم و منتظر بمانیم کاری از پیش نخواهیم برد. خلاقیت نگاه کردن به امور فارغ از قضاوت‌ها و تفکرات قبلی و سنتی است و این همان نکته‌ای است که بسیاری از افراد مشتاق خلاق بودن به آن توجه کافی نمی‌کنند، آن هم به این دلیل که وقت کافی را به این کار اختصاص نمی‌دهند. آنچه مسلم است اینکه همه ما به محرک‌های خلاقیت نیازمندیم و باید کارها و فعالیت‌هایمان را براساس همین محرک‌ها شکل دهیم. هر کسی با نیت کردن و تصمیم گرفتن برای خلاق بودن گام نخست در این زمینه را بر می‌دارد.
 
در گام‌های بعدی باید به عواطف و ندای درون خود نیز توجه و در لابه‌لای آن خلاقیت را جست و جو کرد. در زندگی همه ما روزهایی وجود دارد که همه چیز عالی است و احساس فوق‌العاده‌ای در درون ما شعله می‌کشد و در همین روزهاست که می‌توانیم چیزهای جالبی خلق کنیم. کافی است بیاموزیم چگونه و از چه راهی می‌توان این احساس مثبت و سازنده را تحریک و تقویت کرد. برای خلاق بودن باید هر عاملی را که در وجود ما احساس راحتی و آرامش به وجود می‌آورد، ایجاد کرد یا گسترش داد. حتما اگر این عامل پوشیدن لباس راحتی یا خوردن یک غذای مورد علاقه باشد، با مهیا ساختن همین شرایط ساده است که می‌توان شانس خلاق بودن را افزایش داد و از آن لذت برد.
منبع

دنیای اقتصاد
نويسنده: کارل استایب (کتاب Work Happy Now)
مترجم: سیدحسین علوی لنگرودی
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه بزرگان ریاضی: دكتر مهدی بهزاد پدر گراف ایران