چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ 4582 0 1

در طرح های شهر هوشمند در دنیا، یک پای ثابت همه آنها اینترنت اشیا است.

۱۰ طرح برتر در شهرهای هوشمند جهان

ایجاد شهرهای هوشمند یکی از دغدغه های امروز فعالان حوزه فناوری است و تاکنون نیز در گوشه و کنار دنیا طرح های متعددی در راستای خلق چنین شهرهایی اجرا شده است؛ طرح هایی که درهمه آنها یک پای ثابت یعنی اینترنت اشیا وجود دارد. درهمین راستا سایت خبری ZDnet به معرفی 10 طرح برتر هوشمند در جهان پرداخته است که هدف اصلی آن، استفاده بهتر از انرژی و نیز کاهش آلودگی هواست.
    
قایق بیوگاز
یکی از بهترین طرح های هوشمند جهان، قایق بیوگاز(The Biogas Boat) است که برای نخستین بار با همکاری کافه Café de Ceuvel و نیز کمپانی A46K در آمستردام هلند اجرا شده است. این قایق در واقع یک کافه شناور و پرطرفدار است که می تواند پسماندهای ارگانیک را به کود گیاهی و نیز بیوگاز تبدیل کند. درواقع در این قایق، پسماندهای ارگانیک به بیوگاز تبدیل می شود به این ترتیب که بیودیجسترها (تجزیه کنندگان زیستی) برای شکستن مولکول های مواد بازیافتی از باکتری ها استفاده می کنند و در نهایت، گاز متان تهیه می شود و از آن بعداً می توان در پخت و پز استفاده کرد. درواقع با کمک این قایق، دو مشکل عمده حل می شود چرا که هم راهکاری برای بازیافت پسماند کافه de Ceuvel ارائه شده و از سوی دیگر نیازی به استفاده از سوخت فسیلی نیست پس هم باعث کاهش آلودگی هوا و هم کاهش مصرف سوخت های تجدیدناپذیر می شود.
    
طرح درخت شهری
سازمان بهداشت جهانی هوای آلوده را عامل مرگ سالانه بیش از 8میلیون نفر در جهان می داند چرا که 90درصد جمعیت شهرها در هوای آلوده تنفس می کنند که این موضوع هم بر سلامت و طول عمر شهروندان و هم بر اقتصاد تاثیرگذار است به همین منظور یک طرح فناورانه با عنوان CityTreeبرای تمیز شدن هوای شهرها ارائه شده است. این طرح درواقع یک استند است که آن را می توان در هر گوشه ای از شهر قرار داد بدون اینکه محدودیت فضا ایجاد کند. هر استند می تواند حداقل به اندازه 275درخت اکسیژن تولید کند در حالی که فضایی بسیار کم اشغال می کند. استند CityTree درواقع مجموعه ای از خزه هایی است که آلوده کننده های هوا و مواد شیمیایی مضر و خطرناک ازجمله دی اکسید کربن، اکسید نیتروژن و گرد و غبار را جذب توده خود می کنند تا آلودگی هوا کمتر شود. CityTrees اکنون در پاریس، اسلو، هنگ کنگ و آلمان در حال استفاده است.
    
طرح The GEYSER
بسیاری از کشورها با توجه به رشد داده ها و اطلاعات و نیاز به ذخیره سازی آن، مجبور به ایجاد مراکز داده یا دیتاسنتر شده اند که برای خنک کردن آنها انرژی زیادی مصرف و هوا هم آلوده می شود. فعالان فناوری برای حل این مشکل، طرح GEYSERیا شبکه دیتاسنترهای سبز را راه اندازی کردند. دیتاسنترها در شهرهای هوشمند از طریق اینترنت اشیا و شبکه هوشمند ویژه ای به هم متصل شده و با هم ارتباط می گیرند. این طرح توسط کمیسیون اروپا به منظور اینکه دیتاسنترها از انرژی های تجدیدپذیر مانند آب و باد برای خنک شدن استفاده کنند ایجاد شده است.
    
سیستم پارک هوشمند Telensa
سفر یکی از دلایل عمده ایجاد آلودگی و آسیب رساندن به اتمسفر است.هرچه جهان بیشتر به سمت صنعتی شدن و ایجاد شهرهای بزرگ پیش می رود، مشکل حادتر و سخت تر می شود. با افزایش تعداد خودروهای شخصی، حالادیگر موضوع، فقط آلوده شدن هوا در نتیجه سفر از نقطه A به B نیست بلکه تعداد بالای خودروها سبب ایجاد ترافیک و آلودگی بیشتر می شود و چون خودروهای زیادی باید به دنبال پیدا کردن جای پارک بگردند، با سوختن بنزین، هم انرژی هدر می رود و هم هوا آلوده می شود و کمپانی Telensa می خواهد از طریق پارکینگ های هوشمند با این مشکل مقابله کند؛ پارکینگی که از سنسورهای مغناطیسی و انرژی کم استفاده می کند. در این روش از یک شبکه رادیویی و تکنولوژی (Ultra Narrow Band (UNBاستفاده می شود تا وقتی که فضاهای پارک خودرو در مسکو یا مینسک بلاروس اشغال است را بیابد. وقتی که این فضاها آزاد و خالی می شوند اطلاعات این فضای پارک خودرو به یک قطب(هاب) مرکزی ارسال می شود که عموم مردم از طریق گوشی هوشمند یا دیگر وسایل دیجیتال سیار خود از جمله تبلت و لپ تاپ می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و بسرعت بتوانند یک جای پارک برای خودرو خود پیدا کنند به این ترتیب هم وقت کمتری هدر می رود و هم میزان آلودگی هوا کمتر می شود.
    
شهرک هوشمند فوجیساوا (SST)
طرح (SST) شهرک هوشمندی است که با همکاری کمپانی پاناسونیک و حوزه انرژی ژاپن در شهر فوجیساوای ژاپن با سرمایه 500هزار دلار راه اندازی شده است و می تواند یک نمای کلی از شهرهای هوشمند را در آینده به ما ارائه دهد. این طرح هوشمند که از سال 2014 برای 220 خانه کلید خورد اکنون توسعه یافته و حدود 3هزار نفر را در هزار خانه این شهرک پوشش داده است. در این شهرک هوشمند به حمل و نقل هوشمند، سلامت، انرژی، امنیت هوشمند و... پرداخته شده است. در قالب این طرح مصرف انرژی، میزان آلودگی هوا و هزینه تامین انرژی کاهش می یابد چرا که انرژی مورد نیاز خانه ها از انرژی خورشید تامین می شود. همه خانه ها در قالب این طرح به پنل های خورشیدی مجهز می شوند و هر خانواده می تواند این انرژی را در باتری های خورشیدی ذخیره و از آن استفاده کند. البته ساکنان این شهرک هوشمند برای استفاده از امکاناتی مثل وسایل نقلیه الکتریکی و نیز تامین امنیت هوشمند این منطقه باید ماهانه 100 دلار پرداخت کنند. دوربین های نظارتی این شهر هوشمند نیز موضوع جالبی است به عنوان مثال در زمین های بازی کودکان دوربین هایی ویژه نصب شده است و به والدین اجازه می دهد از طریق تلفن هوشمند خود که با این دوربین ها سینک شده است بتوانند بر فرزندانشان نظارت داشته باشند یا رئیس شرکت بتواند عملکرد کارمندانش را از راه دور زیر نظر بگیرد.
    
فاضلاب هوشمند
در استرالیا نیز اینترنت اشیا با اتصال وسایل الکترونیکی، سنسورها و نرم افزار بر فاضلاب نظارت دارد تا در صورت ورود فاضلاب به آب آشامیدنی بلافاصله هشدار داده شود.
    
طرح شهر هوشمند در اسپانیا
بارسلونا هم در حال راه اندازی طرح European GrowSmarter project با بهای 25 میلیون یورو است که در قالب آن، بیشتر قسمت های شهر هوشمند از طریق انرژی خورشیدی کار می کنند و از بازیافت زباله ها هم سوخت مورد نیاز تهیه می شود. سوخت وسایل نقلیه، تامین گرمای خانه ها و مدیریت ترافیک نیز از این طریق تامین می شود.
    
طرح Cleantech
در سن دیه گو امریکا نیز طرح Cleantech بر پایه انرژی پاک برای ایجاد شهری هوشمند و تمیز اجرا شده است.در این طرح، چند کمپانی همکاری دارند و نه تنها اینترنت اشیا برای هوشمند شدن شهر به کار گرفته می شود بلکه وای فای رایگان، چراغ های ال ای دی هوشمند و نیز وسایل نقلیه الکتریکی هوشمند به ارتقای این طرح کمک کرده اند. برای اجرای این طرح، هزار و 58 ایستگاه شارژ عمومی، 72ایستگاه شارژ سریع ویژه مناطق شلوغ و پر تردد شهری و... طراحی شده که البته همه این ایستگاه ها با انرژی خورشیدی شارژ می شوند و آلودگی هوا را بشدت کاهش می دهند.
    
مزارع شهری Eden
علاوه بر انرژی تجدید پذیر، برخی طرح ها هم به تغذیه بشر توجه داشته اند.به عنوان مثال در دیترویت ایالت میشیگان امریکا که بسیار پرجمعیت است این موضوع جدی گرفته شده و کشت در فضاهای سربسته شامل هیدروپونیک و سیستم رشد پشته سازی(stacking) درحال اجراست که در مقایسه با مدل سنتی 2 تا 3 برابر محصول می دهد، در تمام طول سال قابل کشت است و نیازی هم به استفاده از آفت کش ها ندارد.
    
اینترنت اشیا و حمل و نقل در دوبی
در دوبی با اینکه تعداد جمعیت کم است ولی باز هم کمپانی سیسکو وارد میدان شده تا مردم بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. ساکنان دوبی می توانند از یک اپلیکیشن تلفن همراه استفاده کنند تا ساعات حرکت وسایل حمل و نقل عمومی را بدانند وهزینه پارک خودرو و خرید بلیت را انجام دهند. به گفته سخنگوی سیسکو، جمعیت دوبی که از وسایل نقلیه عمومی بهره می گیرند از 6 به 12درصد افزایش یافته است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
طنز ریاضی: اثبات 2=1
پس‌ خبا؛ فن بهسازی حافظه
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2