انقلاب هوش مصنوعی در آینده نزدیک، نظریهای است که بسیاری آن را غیرقابل انکار میدانند، اما مطالعهای جدید نشان میدهد انسانها در برابر رباتها چندان نیز بیدفاع نخواهند بود. براساس گزارش ساینسالرت، براساس مطالعهای جدید،قدرتمندترین ابررایانه امروز جهان تنها یك سیام قدرت مغز انسان را دارند، از این رو انسان هنوز مدت زمان زیادی برای غلبه بر قدرت رباتها در اختیار دارد.
دو دانشجوی دكترا در آمریكا براساس محاسباتی به نام TEPS كه تواناییهای محاسباتی و پردازشی رایانهها را برآورد میكند، موفق شدند قدرت مغز انسان را با رایانهها مقایسه كنند. از آنجایی كه مقیاسی دقیقا برابر با مغز انسان وجود ندارد، محققان از تخمینی نزدیك به واقعیت برای محاسبه دفعات شلیك سیگنالهای الكترونیكی توسط نورونهای مغزی استفاده كردند.
به گفته محققان دانشگاه كالیفرنیا بركلی، یكی از فواید عملی محاسبه توان مغز در موضوع ارتباطات این است كه چنین محاسبهای تاكنون انجام نشدهاست و میتوان به كمك آن تخمینی مستقل از هزینههای سختافزاری محاسبات رایانهای را در مقایسه با مغز به دست آورد.
محققان در این مطالعه از ابررایانه سكویا به عنوان قهرمان هوش مصنوعی استفاده كردهاند: دستگاهی كه ركورد نیروی TEPS را در اختیار دارد. محاسبات انجام شده نشان میدهد كمینه توان محاسباتی مغز 30 برابر بیشتر از سكویا است و براساس قیمتهای كنونی بازار، این به آن معنی است كه اگر انسانی میتوانست قدرت پردازش مغز خود را اجاره بدهد، میتوانست درآمدی برابر 4700 تا 170 هزار دلار داشتهباشد.
با اینهمه دانشمندان هنوز به خوبی نمیدانند میزان بهرهوری مغز از قدرت محاسباتیاش در مقایسه با بهرهوری سیستمهای طراحی شده توسط انسان چه اندازهاست، از این رو حتی اگر مشخص بود برای انجام محاسباتی مشابه با محاسبات مغز انسان و به شیوه مغز انسان به چه اندازه سختافزار نیاز است، این تعداد سختافزار تفاوت زیادی با تعداد سختافزارهایی دارد كه مهندسان برای دستیابی به عملكردی مشابه با مغز انسان به آن نیاز دارند.
این مطالعه در قالب بخشی از پروژه تاثیر هوش مصنوعی انجام گرفتهاست، پروژهای كه به مقایسه هوش روباتیك و هوش انسانی میپردازد و در عین حال بر روند پیشرفت نرمافزارها در طول سالهای آینده تمركز دارد.