فاطمه میرزایی، کارشناس ارشد علوم تربیتی
یک کارشناس ارشد علوم تربیتی، با اشاره به اهمیت دوره کودکی، گفت: باید محیط و پیرامون کودک را برای بروز خلاقیت و نبوغ کودکان، فراهم کرد. فاطمه میرزایی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به اهمیت توجه به رفتارهای خلاقانه در کودکان اشاره و تصریح کرد: رشد خلاقیت در کودکان به فراهم کردن زمینههای آموزشی و تجربیات محیطی برای کودک بستگی دارد.
وی، تحقیر کودکان را مانع بروز خلاقیت در کودک دانست و اظهار کرد: برای برخورداری از کودکی خلاق لازم است محیطی مناسب برای بروز اعمال و رفتارهای خلاقانه برای کودک فراهم کنیم و وسائلی در اختیار کودک قرار دهید تا به مدد آنها خلاقیت خود را شناسایی و بروز دهد.
وی اضافه کرد: همچنین نمایش کارهای خلاق کودکان، پرداختن پدر و مادر به انجام کارهای خلاق و ارج نهادن به کارهای خلاق دیگران از دیگر مواردی است که به پرورش یک کودک خلاق کمک میکند.
این مدرس "خانه خلاقیت "، امکان شرکت در کلاسهای ویژه را نیز در این مهم موثر دانست و خطاب به والدین کودکان افزود: اجازه دهید کودک، خودش باشد حتی اگر رفتار عجیبی از او سر بزند.
میرزایی، نیازهای عاطفی را یکی از مهمترین نیازهای کودک برشمرد و خاطرنشان کرد: نیاز به محبت از جمله نیازهایی است که باید مورد توجه ویژه والدین و مربیان باشد چرا که هرچه آموزش کودکان با محبت و انتظام بیشتری همراه باشد، ضریب یادگیری و خلاقیت در آنها بیشتر میشود.
این کارشناس ارشد علوم تربیتی، با بیان اینکه بگذارید کودکان کودکی کنند به برخی موانع خلاقیت اشاره کرد و گفت: تاکید بیش از حد روی هوش و حافظه، ایجاد رقابت بین کودکان، تاکید افراطی روی جنسیت کودک و حاکمیت قوانین خشک در منزل از جمله مواردی است که می تواند مانع از بروز خلاقیت در کودکان شود.
این مدرس دانشگاه همچنین،عدم آشنایی با مفهوم واقعی خلاقیت، انتقاد مکرر از رفتارهای کودک، بیهوده جلوه دادن تخیلات کودکانه و عدم شناسایی علایق درونی کودک را از دیگر مواردی دانست که میتواند مانع از بروز خلاقیت در کودکان شود.