دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
پنجشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۲ 9837 0 4

مسابقه بین المللی کانگورو یک مسابقه ریاضی برای دانش آموزان مختلف (از اول دبستان تا سال آخر دبیرستان) است که به صورت چند گزینه ای انجام می شود

مسابقه ریاضیات کانگرو

مسابقه کانگورو:
مسابقه بین المللی کانگورو یک مسابقه ریاضی برای دانش آموزان مختلف (از اول دبستان تا سال آخر دبیرستان) است که به صورت چند گزینه ای انجام می شود و هر دانش آموز می تواند در این مسابقه، در پایه مربوط به خودش شرکت کند. البته هر کشور با توجه به شرایط و امکاناتش می تواند در بعضی از سطوح مسابقه شرکت نماید. 
در این مسابقه برای هر گروه حدود ۳۰ مساله در سه سطح ۳، ۴ و ۵ امتیازی مطرح می شود و دانش آموزان با پاسخ دادن به هر مساله، امتیاز مربوط به آن را دریافت می کنند.

مسابقه‌ کانگورو بدون برنده است. به عبارت دیگر، همه‌ شرکت‌کنندگان به عنوان برنده نگریسته می‌شوند. در بعضی کشورها به همه شرکت‌کنندگان در روز مسابقه جوایزی اهدا می‌شود و برنامه‌های سرگرم‌کننده در آن روز برای آنان ترتیب می‌دهند. کسانی که بهترین نتایج را به دست می‌آورند، بعداً جوایزی را دریافت می‌کنند. در ایران مسابقه برای پایه های سوم ، چهارم ، پنجم و ششم ابتدایی و دوم و سوم راهنمایی برگزار می شود.
 
 اهداف کانگورو :
     ارتقاء درك ریاضی دانش آموزان
     رشد توانمندی دانش آموزان برای لذت بردن از فعالیتهای هوشمندانه
     اهمیت دادن به آموزش ریاضی در تمام دنیا
     کمک به دانش آموزان در درك کاربرد ریاضی در فعالیتهای روزانه و قوانین طبیعی
     تشویق و ترغیب دانش آموزان برای ریاضی خواندن
     ایجاد علاقه ریاضی در دانش آموزان
     ایجاد چالش برای توسعه دانش ریاضی
     ایجاد انگیزه و علاقه در دانش آموزان برای یادگیری بهتر و بیشتر ریاضی
 
 تاریخچه کانگورو:
در اوایل دهه‌ی ۱۹۸۰ یکی از معلمان ریاضی استرالیا به نام پیتر هولوران روش نوینی را برای تصحیح پرسش‌نامه چند گزینه‌ای با کامپیوتر ابداع کرد. ابداع این روش، موفقیت بزرگی برای مسابقه‌ ملی ریاضی استرالیا بود و امکان شرکت همزمان دانش‌آموزان را در این مسابقه فراهم می‌ آورد. 

در سال ۱۹۹۱ دو معلم فرانسوی به نام‌های آندره لدیک و ژان پیر بودین به پاس خدمات دوستان استرالیایی‌شان مسابقه‌ «ریاضی کانگورو» را در فرانسه بنیان نهادند. یکصد و بیست هزار دانش‌آموز دوره‌ ابتدایی در نخستین مسابقه شرکت کردند. در سال‌های بعد این مسابقه علاوه بر دانش‌آموزان دوره‌ ابتدایی برای دانش‌آموزان دوره‌ دبیرستان نیز برگزار شد. 

در سال ۱۹۹۳ هیئت اجرایی مسابقه‌ی کانگوروی فرانسه از برگزار‌کنندگان مسابقات ریاضی در کشورهای اروپایی برای شرکت در یک همایش دعوت کرد. مهمانان از مشاهده‌ رشد سریع تعداد شرکت‌کنندگان در این مسابقه که از ۱۲۰۰۰۰ نفر در ۱۹۹۲ به ۵۰۰۰۰۰ نفر در ۱۹۹۳ رسیده بود، شگفت‌زده شدند. هفت کشور بلاروس، مجارستان، هلند، رومانی، روسیه و اسپانیا تصمیم به برگزاری مسابقه‌ای مشابه در کشورشان گرفتند. در سال ۱۹۹۴ نمایندگان ده کشور اروپایی در استراسبورگ مسابقه‌ «کانگورو بدون مرز» را پایه‌گذاری کردند. اعضای هیئت مدیره‌ی این مسابقه در سال ۱۹۹۵ انتخاب شدند و اساس‌نامه آن به تصویب رسید. در آن سال سؤالات مسابقه برای سنین ۱۴ تا ۱۵ سال یکسان شد. در سال بعد سؤالات مسابقه در تمام سطوح یکسان شد.

مساله های این مسابقه از مفاهیم پایه تحصیلی مورد نظر و هوش ریاضی و به صورت چند گزینه ای است که از طرف کمیته مرکزی مسابقه که از سال ۱۹۹۷ به بعد هر سال در ماه اکتبر یا نوامبر در یک گردهمایی علمی که بدین منظور در یکی از کشورهای شرکت کننده برگزار می شود، توسط ریاضی دانان و متخصصان کشورهای مختلف شرکت کننده پیشنهاد و انتخاب می شوند. این گردهمایی امسال در کشور قبرس برگزار گردید که از طرف "شورای خانه های ریاضیات ایران"، نماینده ای جهت شرکت در این گردهمایی به این کشور اعزام گردید.
 
کانگورو در ایران:
کشور ما از سال ۲۰۰۹ با نمایندگی "باشگاه دانش‌پژوهان جوان وزارت آموزش و پرورش" به عضویت این مسابقه درآمده است. در این سال بیش از ۵/۵ میلیون دانش‌آموز از سراسر جهان در این مسابقه شرکت کردند که نزدیک به ۱۷۷ هزار نفر آنان ایرانی بودند. 
این مسابقه در اواخر فروردین ماه هر سال در صورت امکان با همکاری ادارات آموزش و پرورش استان ها در هر شهر برگزار می گردد. "

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه بزرگان ریاضی: دكتر مهدی بهزاد پدر گراف ایران