راهنمای کوچک پیشگیری از فراموشی:
ورزش کنید:
ورزش منظم باعث افزایش فاکتورهای رشد مغزی و تولید سلولهای جدید مغزی می شود. ورزش همچنین باعث کاهش احتمال بروز اختلالهایی می شود که به فراموشی و زوال مغز منجر می شوند، مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی. در نهایت نیز ورزش باعث کنترل بهتر استرس، اضطراب و افسردگی می شود که همه آنها در ایجاد فراموشی نقش دارند.
روابط اجتماعی تان را گسترش دهید:
پژوهش ها نشان داده اند افرادی که به اندازه کافی با اقوام، دوستان و به طور کل افراد جامعه تعامل ندارند، بیشتر در خطر ابتلا به فراموشی هستند. فعالیت های اجتماعی چالش های مثبت برای مغز ایجاد می کنند و آن را به فعالیت بیشتر وا می دارد و یا حس صمیمیتی که در بین اعضای خانواده وجود دارد، افسردگی و استرس را کاهش می دهد.
سیگار نکشید:
استعمال دخانیات باعث افزایش خطر بیماری های عروقی و سکته مغزی می شود و اکسیژن رسانی به مغز را مختل می کند.
مراقب تغذیه تان باشید:
از میوه ها و سبزیجات بیشتری در رژیم غذایی تان استفاده کنید و چای سبز بنوشید. به طور کل غذاهای حاوی آنتی اکسیدان مغزتان را سالم نگه می دارند. خوراکی های سرشار از چربی های امگا 3 مانند ماهی سالمون، تن، گردو و... برای مغز بسیار مفیدند. از سوی دیگر مصرف کالری زیاد می تواند باعث ضعف حافظه شود.
استرس تان را مدیریت کنید:
کورتیزول یا هورمون استرس در درازمدت به مغز آسیب می رساند و باعث فراموشی می شود. بنابراین دوری از استرس یا مدیریت درست آن یعنی دوری از فراموشی.
خوب بخوابید:
کم خوابی باعث اختلال در نحوه ذخیره شدن اطلاعات و اشکال در بازیابی های بعدی می شود. کم خوابی باعث کاهش تولید سلولهای جدید مغزی می شود که در نتیجه آن مشکلاتی مانند ضعف حافظه، عدم تمرکز و ضعف در تصمیم گیری و در نهایت افسردگی ایجاد می شود.
پیشنهاد ویژه: پیاده روی کنید
پژوهش های اخیر نشان می دهد 10 تا 14 کیلومتر پیاده روی در هفته احتمال زوال مغزی و فراموشی را تا 50 درصد کاهش می دهد.
چند روش مستقیم برای حفظ سلامت مغز:
--بازی های فکری مانند شطرنج انجام دهید.
-- جدول کلمات متقاطع و سودوکو حل کنید.
-- مطالعه کنید.
-- مهارت های جدید یاد بگیرید: موسیقی، زبان خارجی، بازی و حتی مسیر جدید خانه.
-- کارهایی مانند باغبانی را امتحان کنید.