سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ 5611 0 1

برای اینکه روزهای بلند تابستان را برای بچه‌ها به روزهای به یاد ماندنی تبدیل کنیم؛ لازم است کمی خلاقیت به خرج دهیم و با برنامه ‌‌ریزی و انجام کارهای ساده، این زمان را با سرگرمی‌‌های شاد پر کنیم.

پیشنهادهایی برای اوقات فراغت

سرگرم کردن کودکان با ۲۴ راهکار بازی و سرگرمی

یکی از پرسش‌هایی که معمولا با پایان یافتن سال تحصیلی برای والدین و حتی خود بچه‌ها مطرح می‌شود این است که چه سرگرمی‌ها و بازی‌هایی را در خانه می‌توانند انجام دهند. برای اینکه روزهای بلند تابستان را برای بچه‌ها به روزهای به یاد ماندنی تبدیل کنیم؛ لازم است کمی خلاقیت به خرج دهیم و با برنامه ‌‌ریزی و انجام کارهای ساده، این زمان را با سرگرمی‌‌های شاد پر کنیم.
 
چند نمونه از این فعالیت‌ها را با هم مرور می‌کنیم:
 

۱. از سرگرمی‌های ساده خانگی استفاده کنید.
مثلا با همکاری تمام افراد خانواده و مشارکت بچه‌ها آشپزی کنید. کیک و کلوچه، پیتزای سبزیجات یا آش بپزید و همه دور هم نوش‌جان کنید. بهتر است هنگام تهیه غذا و مواد اولیه در آشپزخانه به بچه‌ها سخت‌ نگیرید و تمیز کردن آشپزخانه را بگذارید برای بعد.
 

۲. در خانه کارهای هنری انجام دهید.
بچه‌ها دوست دارند کارهای هنری انجام دهند. کاغذ و وسایل نقاشی در اختیار آنها قرار دهید و از‌ آنها بخواهید داستانی درباره یک روز تابستانی بنویسند و آن را نقاشی کنند. می‌توانید برای جذابیت بیشتر، نقاشی گروهی بکشید و روی یک مقوای بزرگ با کمک هم یک نقاشی بکشید.
 

۳. کاردستی بسازید.
ساخت کاردستی برای بچه‌‌ها جذابیت دارد و در کنار آن می‌توانند چیزهای زیادی یاد بگیرند. می‌توانید یک شخصیت پسر یا دختر روی مقوا بکشید و دور آن را با قیچی ببرید. سپس با کاغذهای رنگی لباس، کفش، کلاه آفتاب‌گیر و عینک آفتابی برایش درست کنید و البته راه‌های مراقبت از پوست در برابر آفتاب را هم به فرزندتان بیاموزید.
 

۴. نمایش عروسکی بازی کنید.
شخصیت‌های داستان می‌توانند عروسک‌‌های فرزندتان یا نقاشی‌‌هایی که کشیده‌اید و دور آن را بریده‌اید، باشند. اگر نمایش عروسکی را کمی شاد و خنده‌ دار اجرا کنید، نکات آموزشی داستان بیشتر در ذهن بچه‌ها می‌‌ماند.
 

۵. کتاب‌های رنگ آمیزی را فراموش نکنید.
چند کتاب رنگ کردنی برای بچه‌ها بخرید و به آنها هدیه بدهید. شعرهایی که درباره روزهای تابستانی است، بخوانید. آنها را به بچه‌ها هم یاد بدهید تا با شما همراهی کنند.
 

۶. ساعاتی را هم به ورزش و تحرک اختصاص دهید.
مبل ‌ها را کنار بکشید و یک آهنگ ورزشی بگذارید. لباس‌ مناسب ورزش بپوشید و با هم کمی نرمش کنید.
 

۷. لباس‌‌های بامزه بپوشید و عکس یادگاری بگیرید.
کار خیلی سختی نیست. می‌توانید تم‌های مختلفی برای این کار در نظر بگیرید.
 

۸. بازی‌های سرگرم کننده و دسته جمعی انجام دهید.
مثلا همه با هم پازل درست کنید و یا از یکی از بچه‌ها بخواهید درباره یک شی در اتاق بدون اینکه نام آن را ببرد، توضیح بدهد. بعد از بقیه بچه‌ها بخواهید حدس‌‌های خودشان را در این باره روی کاغذ بنویسند و هر کس درست حدس زد، به او فرصت دهید دفعه بعد او درباره یک شی توضیح بدهد. می‌توانید بیست سوالی بازی کنید و توضیحات را در قالب سوال از هم بپرسید.
 

۹. قصه‌گویی با قصه‌های جذاب را فراموش نکنید.
بچه‌‌ها را یک جا جمع کنید و برای‌شان قصه بگویید. می‌توانید قصه‌ای جدید یا قصه‌‌‌های مورد علاقه آنها را تعریف کنید.
 

۱۰. لذت بازی با سایه‌‌ها را تجربه کنید.
سایه بازی برای بچه‌‌ها لذت ‌بخش است. چراغ‌‌های اضافه را خاموش کنید و روی دیوار با سایه اشکال مختلف بسازید. از بچه‌ها هم بخواهید در این کار شرکت کنند.
 

۱۱. دیدن فیلم‌های کارتونی هم در برنامه هست!
می‌توانید چند فیلم کارتونی یا فیلم مناسب سن فرزندتان تهیه کنید و در روزهایی که مجبورید چند ساعت در خانه بمانید، از فرزندتان بخواهید یکی از آنها را انتخاب و تماشا کند.
 

۱۲. بچه‌‌ها را تشویق کنید اتاق‌شان را مرتب کنند.
معمولا بچه‌ها علاقه‌ای ندارند که اتاق‌‌شان را تمیز کنند، اما شما می‌توانید این کار را برایشان جذاب کنید. مثلا زمان بگیرید که چه ‌قدر طول می‌کشد تا اتاقشان را مرتب کنند و بعد اگر اتاقشان مرتب شد، برای آنها جایزه‌ای در نظر بگیرید و تشویق ‌شان کنید.
 

۱۳. خمیربازی دست ساز! با کمک بچه‌ها، خودتان خمیر بازی بسازید.
می‌توانید یک فنجان آرد، یک سوم فنجان آب و یک دوم فنجان نمک را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید. در صورت لزوم آب یا آرد به میزان کم اضافه کنید تا غلظت آن طوری شود که به راحتی بتوان با آن اشکال مختلف ساخت و در ضمن به دست نچسبد. با استفاده از این خمیر، بچه‌‌ها می‌توانند به راحتی بازی کنند و شکل‌‌های مورد علاقه‌‌شان را بسازند و بعد از خشک‌ شدن، آنها را رنگ کنند.
 

۱۴. نقاشی با خمیرهای رنگی را هم تجربه کنید.
بچه‌ها نقاشی با انگشت را دوست دارند. می‌توانید خمیرهای رنگی درست کنید تا با آن نقاشی برجسته آماده کنند. برای تهیه این خمیر؛ نصف فنجان نشاسته را در یک فنجان آب سرد حل کنید. بعد سه فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا دو مرتبه به جوش بیاید. خوب آن را به هم بزنید و وقتی شفاف و کمی غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و پودرهای رنگی به آن اضافه کنید. وقتی این خمیر خنک شد، بچه‌ها می‌توانند با آن نقاشی کنند.
 

۱۵. چسب، قیچی و روزنامه باطله در اختیار بچه‌ها بگذارید.
با این مواد و وسایل، می‌توانند با بریدن عکس‌‌ها و حروف آن، تصاویر و جملات جدید درست کنند. می‌توانید با روزنامه‌‌های باطله برای بچه‌ها کلاه، قایق یا موشک درست کنید.
 

۱۶. شهر عروسکی بسازید.
از بچه‌ها بخواهید تمام عروسک‌‌های ریز و اسباب‌ بازی‌های کوچک خودشان را یک جا جمع کنند و بعد با همه آنها یک شهر کوچک بسازند.
 

۱۷. با مرور گذشته، خاطره گویی کنید.
آلبوم‌های عکس را بیاورید و با هم عکس‌‌ها را ببینید و درباره خاطرات آن با هم صحبت کنید. خاطرات قدیم خانوادگی را برای بچه‌ها تعریف کنید و به آنها بگویید وقتی بچه‌ بودید، در تعطیلات تابستانی چه کارهایی انجام می‌دادید و چه‌ طور خودتان را سرگرم می‌‌کردید.
 

۱۸. با لیوان‌های پر و نیمه خالی، آهنگ‌سازی کنید!
چند لیوان آب را کنار هم بچینید. بعد در هر کدام مقدار متفاوتی آب بریزید. حالا اگر با قاشق به هر لیوان ضربه بزنید، صدای خاصی می‌‌دهد. می‌توانید با هم آهنگ بزنید و شعر بخوانید.
 

۱۹. از بچه‌ها بخواهید یک شغل انتخاب کنند.
مثلا پزشک، پرستار، معلم یا آتش‌نشان شوند و شما هم نقش بیمار یا شاگرد آنها را بازی کنید.
 

۲۰. حباب بازی کنید.
بچه‌ها بازی با حباب را خیلی دوست دارند. می‌توانید در یک ظرف کوچک کمی آب صابون درست کنید و با یک نی، حباب بازی کنید.
 

۲۱. با وسایل قدیمی و شاید عتیقه، و صحبت در مورد آنها وقت بگذرانید.
بدلیجات و لوازمی را که قدیمی شده، جایی نگه‌ دارید و از بچه‌‌ها بخواهید با ترکیب آنها وسایل تزیینی جدید درست کنند. این کار به خوبی بچه‌ها را سرگرم می‌‌کند.
 

۲۲. به بچه‌ها خیاطی یاد بدهید.
در این روزها حتی می‌توانید مهارت‌‌های لازم را به بچه‌ها بیاموزید. کمی خیاطی به آنها یاد بدهید. مثلا به آنها یاد بدهید، اگر دکمه لباس‌‌شان کنده یا جوراب ‌شان پاره می‌شود، چه‌ طور آن را بدوزند.
 

۲۳. هوشِ مالی بچه‌ها را تقویت کنید.
می‌توانید شمارش پول را به بچه‌ها یاد بدهید. پول‌های خرد و درشت را شمرده، با هم مقایسه کنید.


۲۴. از آنها بخواهید به یکی از افراد خانواده، دوستان یا معلم‌شان نامه دوستانه بنویسند.
به آنها یاد بدهید که چه ‌طور یک نامه دوستانه بنویسند. می‌توانید کمی آشپزی به آنها یاد بدهید و یا کلماتی از یک زبان دیگر به آنها بیاموزید.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
چرا ریاضی می‌خوانیم؟
طنز ریاضی: اثبات 2=1