چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
يکشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ 9265 0 4

آخرین روزهای تابستان است، اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید پدر و مادرانی را می بینید که مشغول خرید لوازم التحریر برای بچه ها هستند.بازار لوازم التحریر است و بوی خاص دفتر و کیف نو، بازاری پر از رنگ و هیجان، برای بعضی ها نوستالژی دارد، برای بعضی ها هم سردرد افزایش قیمت.

نکاتی درباره انتخاب لوازم التحریر

آخرین روزهای تابستان است، اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید پدر و مادرانی را می بینید که مشغول خرید لوازم التحریر برای بچه ها هستند.بازار لوازم التحریر است و بوی خاص دفتر و کیف نو، بازاری پر از رنگ و هیجان، برای بعضی ها نوستالژی دارد، برای بعضی ها هم سردرد افزایش قیمت. همه اینها یک طرف، اما برای ورود به این بازار باید چند نکته را هم مد نظر داشت. از همه مهم تر باید به دو نکته همان اول توجه کرد.
 
اول اینکه آغاز سال تحصیلی برای بچه ها خیلی مهم است، می تواند به خاطره ای تا پایان سال تبدیل شود؛ بنابراین تلاش کنید در عین صرفه جویی و حفظ سلامت فرزند خود، رضایت آنها را هم جلب کنید. و بعد موقع خرید لوازم التحریر باید سن فرزند خود را در نظر بگیرید. برای دانش آموزان کم سن و سال باید نکات ایمنی بیشتری رعایت شود. برای مثال ابزاری مانند مداد، پرگار و گونیا به دلیل نوک تیز بودن می توانند برای چشم بچه خطرناک باشند. رنگ های غیرمجاز بعضی از نوشت افزارها مانند ماژیک و مداد شمعی هم ممکن است تولید آلرژی کند.
 
مداد با نرمی مناسب
اصلی ترین ابزار برای نوشتن، مداد و خودکار است. مدادهای معمولی ترکیبی از گرافیت، خاک رس و کمی دوده است که بسته به میزان حرارتی که مدادهای مختلف موقع ساخت می بینند، میزان سفتی و نرمی شان متفاوت است. بهتر است برای بچه ها مداد خیلی نرم نگیرید، چون زود نوکش گرد می شود و مدام باید تراشیده شود. به همین علت مدادهای با نوک نرم خیلی به صرفه نیستند.
 
از طرفی نوشتن با مدادهایی که نوک خیلی سفت دارند برای بچه ها دشوار است، ضمن اینکه این جور مدادها بعد از تراشیده شدن خیلی تیز می شوند و ممکن است در حال شیطنت و بازی در چشم دانش آموز فرو روند. مدادهای اتود هم برای دانش آموزان بالاتر از سن دبستان مناسب هستند، چون تعویض نوک این مداد برای بچه های کوچک کار آسانی نیست. مزیت این مداد به مداد معمولی این است که نیازی به تراشیدن ندارد و تا مدت ها قابل استفاده است، اما این عیب را هم دارد که در صورت فشار زیاد یا گذاشتن داخل جامدادی نوک شان می شکند.
 
مواظب خودکارهای آلرژی زا باشید
در مورد خرید خودکار هم جنس و کیفیت آن را در نظر بگیرید. بدنه خودکارها را معمولا از پلاستیک، چرم، سرامیک، آلومینیوم، چوب و استیل می سازند. بهتر است خودکاری تهیه کنید که سبک وزن باشد و در داشته باشد تا داخل کیف یا جا مدادی را خط خطی نکند و در صورت پس دادن جوهر، وسایل دانش آموز را کثیف نکند.
 
 در خرید خودکارهای معطر دقت کنید این خودکارها توجه بسیاری از دانش آموزان را به خود جلب می کنند، اما ممکن است برخی دانش آموزان به این مواد آلرژی داشته باشند. خودکار نامناسب باعث درد مچ دست و انگشتان می شود. از ویژگی های یک خودکار خوب برای نوشتن های درازمدت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
- خودکارهای با سطح مقطع سه گوش از خودکارهای با سطح مقطع دایره ای بهتر هستند.
- خودکارهایی که دارای پوشش لاستیکی نرم هستند، باعث ناراحتی انگشتان نمی شوند.
- افرادی که به هنگام نوشتن خودکار را زیاد فشار می دهند، معمولا در انگشت اشاره خود احساس درد می کنند. در این صورت باید از خودکارها با پوشش لاستیکی ارتجاعی استفاده کنند.
- یکی دیگر از ویژگی های یک خودکار خوب، کیفیت بالای جوهر و روان نویسی آن است که باعث آرامش اعصاب نویسنده می شود.
- البته بچه های دبستانی معمولا برای استفاده از خودکار محدودیت دارند و بیشتر از مداد استفاده می کنند.
 
ماژیک سمی به خانه نبرید
مدادشمعی و ماژیک هم به دلیل تنوع رنگ شان، از لوازم مورد علاقه بچه ها برای نقاشی هستند، اما در عین حال ممکن است آلرژی زا و سمی هم باشند. مداد شمعی را از ترکیب پارافین و رنگ می سازند و به همین دلیل خیلی مراقب باشید بچه بعد از استفاده از مداد شمعی دستش را به دهان یا چشمش نزند. خرید مداد شمعی روکش دار بهترین راه برای ایمن کردن دانش آموزان در برابر مسمومیت و آلرژی است.
 
درباره ماژیک هم مانند مداد شمعی بهتر است مارک های مرغوب و قابل اطمینان را تهیه کنید. ماژیک های غیرسمی که در بازار موجود هستند با عبارت «Not poisoning» مشخص می شوند و اگرچه کمی گران تر از دیگر ماژیک ها هستند، برای بچه های کوچک که عادت به دهان بردن همه چیز را دارند مناسب تر است. انواع رنگ های فسفری و روشن ماژیک هم می توانند چشم بچه ها را خسته و ناراحت کنند.
 
مداد تراش خوب؛ مداد تراش کامل
ابزاری مانند گونیا و پرگار و خط کش به خاطر نوک تیز بودن برای دانش آموزان خطرناک هستند. بهتر است انواع پلاستیکی این وسایل را به جای انواع فلزی شان برای فرزند خود بخرید. از خریدن خط کش های بلند و پرگارهای فلزی بدون درپوش پرهیز کنید. مدادتراش و مدادپاک کن هم از دیگر وسایل پرکاربرد دانش آموزان هستند. بهتر است برای بچه ها مدادتراش مخزن دار تهیه کنید تا مدام مجبور به جمع کردن تراشه ها از روی زمین نباشید. مدادتراش رومیزی هم از این لحاظ که قابل حمل نیست و بچه را در تراشیدن مداوم مدادهایش محدود می کند گزینه خوبی است. در خرید مدادتراش رومیزی دقت کنید که دسته آن متناسب با اندازه دست دانش آموز باشد و جنس آن طوری باشد که در دست لیز نخورد. جنس بیشتر مدادپاک کن ها لاستیک است و ممکن است برای چشم یا پوست ایجاد آلرژی کند. پاک کن به دلیل کوچک بودن سایز آن معمولا زود گم می شود. در گذشته والدین برای حل این مشکل پاک کن را با نخ به گردن بچه ها آویزان می کردند؛ ولی امروز پاک کن هایی به بازار آمده اند که خودشان بنددار هستند.
 
دفتر کم برگ؛ آسایش بیشتر
دفترچه هم از دیگر لوازم اصلی مورد استفاده دانش آموزان است که در انواع متعدد خط دار و بی خط، ۴۰برگ، ۶۰ برگ، ۸۰ برگ، ۱۰۰ برگ و ۲۰۰ برگ در بازار موجود است. بهتر است برای بچه های کوچک دفترچه هایی با تعداد برگ کم بخرید، چون دفترچه های قطور دیر تمام می شوند و مدت ها در دست دانش آموز ورق می خورند و ممکن است ورق هایشان لوله یا کثیف شوند. دفترچه های سیمی با جلدهای محکم بهترین انتخاب برای همه مقاطع تحصیلی هستند. بهتر است موقع خرید دفتر، دفترهایی با رنگ و طرح جلد متفاوت بگیرید تا بعد برای پرهیز از اشتباه فرزندتان در تشخیص دفترهایش، برای هر درس دفتری با یک رنگ یا طرح متفاوت اختصاص دهید.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
طنز ریاضی: اثبات 2=1
پس‌ خبا؛ فن بهسازی حافظه
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2