شناسنامه اثر:
نام کتاب: اعداد گنگ و متعالی
پدیدآورندگان: نویسنده: وحید صدری
موضوع: نظریه اعداد
ناشر : احرار
محل نشر : تبریز
قطع: وزیری
نوع کتاب: تالیف
زبان اصلی: انگلیسی
قیمت : 30000
نوع جلد: شومیز
قطع: وزیری
تیراژ: 1000
تعداد صفحات : 176
تاریخ نشر : 1388/12/23
رده دیویی : 0510272
شابک : 978-964-976-049-0
"دنباله فیبوناچی، دنبالهای است كه در آن هر عدد به جز دو جملهی اول برابر با مجموع دو عدد قبل از خود باشد.
عدد فی (تقریبا 1/618) یا «نسبت طلایی» با اعداد فیبوناچی مرتبط است. خواننده در این كتاب با این ارتباط و نقش و كاربرد آن در علوم مختلف آشنا میشود. ترسیمهایی از نسبت طلایی، فی و پنج ضلعیها، دنباله فیبوناچی و گیاهان، نسبت طلایی و زیبایی انسان، موسیقی و شعبدهبازی با دنباله فیبوناچی از موضوعات جالب توجه مطرح شده در این مجلد هستند."
مطالب کتاب «اعداد گنگ و متعالی» برگرفته از عناصری است که نویسنده درباره آن اعداد در کتابهای مختلف آموخته و یا خودش آنها را اثبات کرده بود و آن اعداد را به صورت جزوه در دست داشته است.
کتاب «اعداد گنگ و متعالی» نوشته وحید صدری علاوه بر نکاتی که در علم ریاضی درباره این اعداد وجود دارد حاوی پژوهشهای انجام شده نویسنده در این زمینه نیز است که انتشارات احرار آن را منتشر کرده است.
نویسنده این کتاب در بخشی از کتاب آورده است که از دوران دانشجویی در رشته ریاضی به مطالعه اعداد گنگ علاقه داشته است. با مطالعه کتاب «سیگل» به ویژه که در آن کتاب اثبات کامل مسأله هفتم هیلبرت توضیح داده شده بود، علاقه مولف نیز به اعداد گنگ بیشتر شده است.
این کتاب در هفت فصل با عناوین «اعداد گنگ»، «اعداد جبری و متعالی»، «عدد e»، «عدد Л«، «روشهای پیشرفتهتر»، «گنگ بودن» و «نسبت طلایی» تنظیم شده است. در فصل هفتم این کتاب؛ عدد «فی» به طور دقیق بررسی می شود.
برای کامل شدن کتاب، چهار ضمیمه مستقل در انتهای کتاب آمده است. ضمیمه سه، مروری فرمولوار به تابع «زتای ریمان» دارد و ضمیمه چهار نیز تنها اثبات مسئله هفتم هیلبرت را مطرح میکند.
مولف این کتاب در مقدمه این اثر آورده است: «احساس میکردم مطالعه آن دست نوشته، برای افراد مبتدی که علاقه به مطالعه اعداد گنگ و متعالی دارند، مفید واقع خواهد شد به دلیل اینکه آنان نیازی به مطالعه کتابهای گوناگون در این زمینه را نخواهند داشت».
در پشت جلد این کتاب از قول نویسنده آمده است: «ده سال قبل که دانشجوی ریاضی بودم علاقه وافری به مطالعه اعداد گنگ و متعالی پیدا کرده بودم سپس مطالبی را که در مورد آن اعداد در کتب مختلف آموخته و یا شخصا اثبات کرده بودم در جزوه ای کوچک گردآوری کردمو این کتاب در حقیقت حاصل همان تلاش ها و رهنمودها است».