پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳
دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ 7697 0 4

جدول ضرب، یکی از قسمت هایی آموزش ریاضی است که ممکن است برای خیلی ها مشکل آفرین باشد. اما ضرب پنج در سه حتی برای آن گروه از افرادی که با جدول ضرب مشکل دارند، کار چندان سخت و پیچیده‌ای نیست.

چرا ۳×۵ با ۵×۳ برابر نیست، یا شاید هست؟

جدول ضرب، یکی از قسمت هایی آموزش ریاضی است که ممکن است برای خیلی ها مشکل آفرین باشد. اما ضرب پنج در سه حتی برای آن گروه از افرادی که با جدول ضرب مشکل دارند، کار چندان سخت و پیچیده‌ای نیست. حالا چرا موضوع به این سادگی در هفته های اخیر در فضای مجازی آنقدر مهم شده و فضای مجازی را فرا می گیرد؟ داستان از آنجا شروع شد که تصویر برگه امتحانی دانش آموز آمریکایی در فضای اجتماعی ردیت منتشر و همرسانی شد.

این دانش آموز در امتحان ریاضی‌اش در توضیح پاسخ پنج ضرب در سه نوشت که پاسخ عدد ۱۵ است که حاصل جمع ۵+۵+۵ است. اما معلم این دانش آموز در تصحیح برگه امتحانی او نوشت: این عدد حاصل جمع ۳+۳+۳+۳+۳ است و به این ترتیب پاسخ داده شده غلط است.

انتشار تصویر این برگه امتحانی در فضای مجازی موافقان و مخالفان را به چالش کشید. دو گروه بارها این تصویر را همرسان کردند و نسبت به نحوه برخورد معلم با دانش آموز موضع گرفتند. موضوع به حدی جدی شد که انجمن معلمان ریاضی آمریکا تصمیم گرفت به این موضوع واکنش نشان دهد.

دایانا برارز، مدیر این مرکز در مورد این ورقه امتحانی نوشت: بخشی از کار ما این است که به کودکان آموزش دهیم تا آنها فکر کنند و بتوانند مشکلات را حل کنند. ما می خواهیم دانش آموزان بدانند که چه راهی را برای رسیدن به نتیجه باید انجام دهند و تنها پاسخ صحیح ملاک نیست.

گروهی بر این باورند که این نحوه برخورد می تواند به دانش آموزان برای مقابله با مشکلات سخت تر کمک کند. اما مخالفان این روش می گویند که این راه برای کودکان بسیار گیج کننده است. در عین حال این گروه معتقدند که این روش بسیار سخت گیرانه است. دانش آموز ممکن است از راه غیر معمول به پاسخ صحیح برسد و این پاسخ صحیح را نباید نادیده گرفت.
 

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
گوشه هایی از زندگی «جان نش»، ریاضیدانی با یک ذهن زیبا
طنز ریاضی: جلوه ریاضی در آشپزی!
بازیهای آسان برای تقویت هوش نوزادان ۱۲ تا ۱۵ ماهه
سیستم عدد نویسی رومی
کارتون/ طنز ریاضی: با کمی دریافت کمک!
خلاقانه: خلاقیت های پیچ و مهره ای! (شماره 2)