دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ 5125 0 5

بازی‌ رشد هوشی‌ کودک‌ را افزایش‌ می‌دهد و کودکان‌ فاقد اسباب‌بازی‌ از لحاظ‌ شناختی‌ از همسالان‌ خود عقب‌تر خواهند بود.

در گفتگو با یک روانشناس کودک

عواملی که هوش کودک‌ را افزایش‌ می‌دهد

زاهد زرگر: روانشناس کودک
 
بازی در تکامل وجودی کودکان نقش دارد و حس احترام‌ به‌ دیگران، مهربانی، خلوص‌ و نوآوری را در کودک‌ پرورش‌ می‌دهد. زاهد زرگر ، روانشناس کودک با اشاره به اینکه هنوز تعریف جامعی از بازی ارائه نشده که مورد قبول همه باشد، می گوید:
 
کودکان در بازی نقش‌آفرینی می‌کنند. در حقیقت آنها از شیوه‌های عمومی بازی پیروی می‌کنند، به این معنا که بازی را از دست زدن به وسایل اطراف خود آغاز می‌کنند و با رشد سنی، به بازی‌های پیچیده‌تری می‌پردازند. همین‌ که‌ کودک‌ به‌ نحوی‌ بازی‌ با اشیا را آغاز کرد، واکنش‌ او نسبت‌ به‌ کودکان‌ دیگر تغییر می‌کند، چراکه بازی‌ رشد هوشی‌ کودک‌ را افزایش‌ می‌دهد و کودکان‌ فاقد اسباب‌بازی‌ از لحاظ‌ شناختی‌ از همسالان‌ خود عقب‌تر خواهند بود.

بازی‌ حس‌ احترام‌ به‌ دیگران، مهربانی‌ و خلوص‌ را در کودک‌ پرورش‌ می‌دهد و حس‌ نوآوری‌ را در او شکوفا می‌کند. کودک‌ هر رفتاری‌ که‌ در بازی‌ در پیش‌ می‌گیرد، در بزرگسالی‌ نیز از بسیاری‌ جهات‌ همان‌ رفتار را بروز می‌دهد. از طریق‌ بازی‌ اعضای‌ بدن‌ و عضلات‌ کودک‌ سالم‌ و ورزیده‌ شده و به این ترتیب از رکود و خمودگی‌ دور می‌شود. به‌طور کلی‌ پیش‌ از مدرسه، بازی‌های‌ انفرادی‌ مورد توجه‌ کودک‌ است‌ و هر چه‌ بزرگتر می‌شود به‌ سمت‌ بازی‌های‌ اجتماعی‌ گرایش‌ پیدا می‌کند از این رو در اوایل‌ کودکی، پسرها بازی‌های‌ پرجنب‌ و جوش‌ و دخترها بازی‌های‌ آرام و کم‌تحرک‌ را انتخاب‌ می‌کنند و هر چه‌ بزرگتر می‌شوند، این تفاوت‌‌ها وضوح بیشتری پیدا می‌کند.

همچنین بازی‌ کودکان‌ متناسب‌ با زمان، مکان، فصل، آداب‌ و سنن، شرایط‌ اجتماعی‌ و... با هم‌ فرق‌ دارد. مثلاًبازی‌ کودکان‌ ساکن‌ کنار دریا با مناطق‌ کوهستانی‌ با بازی‌ کودکان‌ شهری‌ و روستایی تفاوت‌ دارد. به همین دلیل ایجاد محیطی‌ مطلوب‌ برای‌ بازی‌‌های کودکانه‌ از مهم‌ترین‌ وظایف‌ والدین است. گاهی اوقات‌ دیدن‌ فیلم‌های‌ خشن‌ و غیرواقعی‌ اثری‌ نامطلوب‌ بر کودکان‌ می‌گذارد و کودک‌ خود را در دنیای‌ دیگری‌ می‌بیند و با خیالبافی‌ و تقلید حرکات‌ ستاره فیلم‌ دست‌ به‌ کارهای‌ نامعقول می‌زند این در حالی است که والدین وظیفه دارند محیطی همسان با دنیای‌ واقعی‌ کودکان، برای آنها فراهم کنند.
منبع
سلامت
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه بزرگان ریاضی: غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات جدید در ایران