يکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲
پنجشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۲ 3979 0 3

یک کارشناس ارشد روانشناسی، گفت: خودآگاهی سنگ بنای هوش هیجانی است.

خود آگاهی، سنگ بنای هوش هیجانی

یک کارشناس ارشد روانشناسی، گفت: خودآگاهی سنگ بنای هوش هیجانی است. "عاطفه افشاری" در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان‌جنوبی، با اشاره به اینکه با کمک هوش هیجانی، کودکان در روبرویی موقعیت­های تهدید کننده و خطرناک عکس‌العمل مناسب­تری را نشان می­‌دهند، گفت: با کمک هوش هیجانی به ریشه­‌های غم و شادی در خود می­‌توان پی برد و آن را مدیریت کنند.
 
وی ادامه داد: حساسیت و هوش هیجانی بالا موجب درک نیازهای دیگران، همدلی با دیگران، کنترل بر احساسات خود و تقویت حس مسوولیت­‌پذیری در فرد می­‌شود.
 
وی به تأثیرگذاری هوش هیجانی در یادگیری کودکان اشاره­ کرد و گفت: زندگی سالم و موفق کودکان با هوش هیجانی محقق می­‌شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی، اظهار کرد: رهبران و مدیران با هوش­ هیجانی بالاتر، توان بیشتری برای هدایت سازمان تحت کنترل خود دارند.
 
افشاری به عملکرد ضعیف کارکنان با وجدان و احساس وظیفه بالای فاقد هوش هیجانی و اجتماعی در مقایسه با کارکنان مشابهی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، اشاره کرد­ و گفت: ایجاد محیطی مناسب برای بیان احساسات کودکان توسط والدین، نقاشی کودکان درباره احساسات خود و یا به زبان آوردن احساسات و ایجاد احساس امنیت و فضای حمایتی را از جمله عوامل مؤثر در آموزش هوش هیجانی کودکان دانست.
 
وی اضافه کرد: شناخت عواطف شخصی، به کار بردن درست هیجان­ها، برانگیختن خود، شناخت عواطف دیگران وحفظ ارتباط­ها از جمله عوامل مؤثر در پرورش هوش هیجانی است. این کارشناس ارشد روانشناسی، ادامه داد: سنگ بنای هوش هیجانی خود آگاهی یعنی تشخیص هر احساس به همان صورتی که بروز می­‌کند، است. وی افزود: توانایی نظارت بر احساسات در هر لحظه برای به دست آوردن بینش روان­شناختی و ادراک خویشتن نقشی تعیین کننده دارد.
 
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به اینکه ناتوانی در تشخیص احساسات راستین، فرد را به سردرگمی دچار می­‌کند، اضافه کرد: افرادی که نسبت به احساسات خود اطمینان بیشتری دارند، بهتر زندگی خود را هدایت می­‌کنند، و درباره احساسات واقعی خود در زمینه اتخاذ تصمیمات شخصی از انتخاب همسر آینده و شغل خود احساس اطمینان بیشتری دارند.
 
افشاری­ گفت: قدرت تنظیم احساسات خود، توانایی است متکی بر حس خود آگاهی، که شامل ظرفیت شخص برای تسکین خود، اجتناب از اضطراب­ها، افسردگی­ها یا بی حوصلگی­های متداول و پیامد­های شکست در این مهارت عاطفی، است.
 
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در به کار بردن درست هیجان­های خود ضعیف هستند، با احساس نومیدی و افسردگی دست به گریبانند، درحالی­که افرادی که در آن مهارت زیادی دارند، با سرعت بسیار بیشتری ناملایمات زندگی را پشت سر می­‌گذارند.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
535 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ریاضی کشور ارسال شد
بازگشت مدال‌آوران دانشگاه شریف از مسابقات جهانی ریاضی بلغارستان
پرده هوشمندی که با نور باز و بسته می‌شود
شب یلدای همه شما مبارک
فناوری جدید برای ساخت کاوشگرهای رباتیک هوشمندتر
دانش آموزان برتر المپیادهای علوم و ریاضی ناحیه 2 کرج تجلیل شدند
نقش تعجب در یادگیری کودکان