سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
يکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۲ 5656 0 2

فلسفه دنیای پررمز و رازی است كه معنی های مختلفی دارد

فلسفه به ما مهارت فکر کردن می آموزد

مجسمه هایی از فلاسفه روم باستان

فلسفه به ما مهارت فکر کردن می آموزدفلسفه دنیای پررمز و رازی است كه معنی های مختلفی دارد. یكی از مهم ترین معنی های آن مهارت های فكر كردن و تفكر است. برای این كه بچه ها هم بتوانند پا به این دنیای اسرارآمیز بگذارند، فرهنگسرای تفكر با كمك پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برای نخستین بار در ایران كلاس های آموزش فلسفه به كودكان و مربیان آنها را برگزار می كند. ما هم برای این كه بدانیم در این دنیای جالب و جذاب چه می گذرد و فلسفه چه كمكی به بچه ها می كند، به سراغ دكتر سعید ناجی مؤسس گروه فلسفه برای كودكان و نوجوانان رفتیم. 
 
دكتر ناجی می گوید: «به بچه ها فلسفه می آموزیم تا بتوانند خودشان تصمیم بگیرند. وقتی با مشكل روبه رو می شوند، خودشان برای حل آن، راه حل پیدا كنند». او می گوید: «این فلسفه را می توان در جمع دوستان و به همراه یك معلم آموخت. یعنی تعدادی از بچه ها در یك كلاس دور هم حلقه می زنند و به كمك معلم یك داستان را می خوانند و درباره مسائل و مشكلاتی كه در داستان وجود دارد بحث و گفت وگو می كنند. در نتیجه آن بچه ها مهارت ها و توانایی های فكر كردن، دقت كردن و تأمل كردن را یاد می گیرند».

دكتر ناجی درباره كتاب هایی كه برای آموزش فلسفه به كودكان و نوجوانان وجود دارد ، می گوید: « قهرمان این داستان ها به دنبال كشف یك موضوع درباره مسائل اجتماعی، اخلاقی و علمی است و بچه ها با خواندن این داستان ها، به همراه قهرمان این اكتشاف را تجربه می كنند. به طور مثال پیمان و محمد ۲ قهرمان داستان هستند. قد پیمان بلند و قد محمد كوتاه است. پیمان و محمد به خاطر قدشان با مشكلات زیادی روبه رو هستند. هر ۲ فكر می كنند قدشان نامتناسب و زشت است اما وقتی با هم بحث می كنند پیمان به محمد می گوید من به قد كوتاه تو حسودی می كنم و محمد هم به پیمان می گوید من به قد بلند تو حسودی می كنم. آنها پس از گفت وگو به این نتیجه می رسند كه هم بلندقدی و هم كوتاه قدی حسن و ضعف دارد یعنی هم خوبی و هم بدی دارد و آخر داستان آنها با مفهوم زشتی و زیبایی آشنا می شوند. بچه ها با خواندن این داستان به بحث و گفت وگو كردن علاقه مند می شوند».

دكتر ناجی می گوید: «بهتر است بچه ها در دوره پیش از دبستان یا اول ابتدایی آموختن فلسفه را شروع كنند » . پدر و مادر هم می توانند در این باره به بچه ها كمك كنند. مهارت هایی را كه آنها آموخته اند با بچه ها تمرین كنند. بنابراین بچه ها می توانند به خوبی بزرگترها صحبت كنند و حرف های دلشان و نظرهای خود را به پدر و مادر بگویند تا آنها به نظر بچه ها بیشتر اهمیت دهند. بچه هایی كه فلسفه یاد می گیرند در درس هم بیشتر موفق می شوند وقتی بزرگ می شوند و وارد جامعه می شوند به راحتی مشكلات خود را حل می كنند و با رعایت كردن حقوق شهروندی (یعنی حقوق یكدیگر) می توانند جامعه سالم تری به وجود آورند. در جامعه سالم تر هم آسایش و هم آرامش بیشتری دیده می شود».

او می گوید: «تلاش می كنیم با گسترش كلاس های آموزش فلسفه به همه كودكان كشورمان، فلسفه بیاموزیم تا بتوانند توانایی های خود را نشان دهند و به پیشرفت جامعه كمك كنند».

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
زندگینامه بزرگان ریاضی: اقلیدس، کلید هندسه
گفتگو با فرزانه نجفی: تشریح نحوه عملکرد مغز در تشخیص اشتباهات
زندگینامه ریاضیدانان: دکتر عبدالله شیدفر
پالیندروم چیست؟
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
آموزش ریاضی: تدریس مفهوم کسر
5 تکنیک برای افزایش تمرکز کودکان در کلاس درس