سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ 3950 0 3

چسب زخم هوشمند: این گجت پزشکی ـ که به چسب زخم شباهت زیادی دارد ـ یک آزمایشگاه کوچک پزشکی است که روی پوست شما چسبانده می شود تا اطلاعات متعدد و متنوعی از بدن تان را شامل درجه حرارت، ضربان قلب، حرکت و نوع آن، تعرق و خیلی موارد دیگر به شکل آنلاین به سروری مرکزی ارسال کند.

فناوری های هوشمند

این گجت پزشکی ـ که به چسب زخم شباهت زیادی دارد ـ یک آزمایشگاه کوچک پزشکی است که روی پوست شما چسبانده می شود تا اطلاعات متعدد و متنوعی از بدن تان را شامل درجه حرارت، ضربان قلب، حرکت و نوع آن، تعرق و خیلی موارد دیگر به شکل آنلاین به سروری مرکزی ارسال کند.

به این ترتیب شاید در آینده مدت زمان اقامت در بیمارستان ـ که هم ناخوشایند است و هم پرهزینه ـ کاهش یابد و پرستاران بتوانند با استفاده از این گجت از وضع و احوال شما در حالی که در منزل خودتان استراحت می کنید، مطلع شوند. این در حالی است که طراحان این میکرو آزمایشگاه برای ساخت آن از ارزان ترین و دم دست ترین قطعات الکترونیک موجود در بازار استفاده کرده اند.

شارژ با گرمای بدن
چند پژوهشگر در مرکز تحقیقات پیشرفته دانش و فناوری کره جنوبی ـ که به اختصار KAIST نامیده می شود ـ توانسته اند ژنراتور بسیار ظریف و کوچکی بسازند که می تواند با استفاده از خاصیت ترموالکتریک مواد مختلف، چند میلی ولت برق تولید کند. این مقدار الکتریسیته قطعا برای کار با یک ابزار کم مصرف مثل ساعت های هوشمند یا سایر ابزار نمی تواند کافی باشد، اما می تواند طول عمر باتری های آنها را تا مقدار قابل توجهی افزایش دهد.

بازی به سبک قدیم
خیلی از کودکان دیروز که آدم بزرگ های امروز شده اند و یک تلفن هوشمند قرار است همه کارهایشان را مدیریت کند، حسرت لذت های دوران کودکی هنگام بازی با کنسول های دکمه دار را به دل دارند. برنامک نویسان و بازی سازهایی که بازی های قابل اجرا برای تلفن های هوشمند می نویسند، مدت هاست با ایجاد دکمه های مجازی روی صفحه نمایش تلفن تلاش دارند تا آن حس نوستالژیک را به این دسته از مشتریان خود بازگردانند، اما مشتریان معتقدند دکمه های فیزیکی حال دیگری دارد. به همین دلیل یک تولید کننده کوچک این نیم قاب را برای تلفن های آیفون ساخته که می توان هنگام بازی آن را روی تلفن سوار کرد و از بازی هایی مثل ماریو، سونیک و مانکی دونگ به روشی مشابه ایام قدیم لذت برد.

نگهبان گلدان
شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که برای آب دادن به گلدان هایتان زمانبندی مناسبی ندارید. اگر این طور است، این وسیله ساده می تواند به شما کند. کافی است آن را در خاک گلدانتان بکارید تا سنسورهایش هر ۳ ساعت یکبار میزان رطوبت را اندازه گیری کند. آن گاه بر اساس نوع گیاه و درجه بندی نیاز آن به آب، در زمان مناسب با روشن کردن چراغ هایش یا به صدا درآوردن آژیر در زمان های بحرانی، تشنگی دوست گیاهی تان را به شما اطلاع می دهد. سازندگان در تلاشند برای این وسیله برنامکی بنویسند که بتواند از طریق تلفن همراه نیز شما را آگاه کند.

کلید هوشمند برای خودرو
این گجت را روی خودرو نصب و یک برنامک مخصوص را برای آن دانلود کنید. بعد دیگر لازم نیست حتی زحمت فشار دادن یک دکمه برای باز شدن در خودرو را به خود بدهید. به محض نزدیک یا دور شدن از خودرو، در ماشین به شکل اتوماتیک باز یا قفل می شود. سیستم به سامانه جی. پی. اس هم مجهز است تا بتوان از موقعیت خودرو با خبر شد و در هر جای جهان که باشید، به شرط دسترسی به اینترنت، خودروی خود را با تلفن هوشمندتان رهگیری و درهای آن را قفل یا باز کنید. مثل این که فقط مانده یک روز صبح از خواب بلند شویم و ببینیم تلفن هوشمندمان دارد برایمان میز صبحانه می چیند.

پرینتر رباتیک
تا حالا همیشه برای پرینت گرفتن باید کاغذ را داخل پرینتر می گذاشتید و این همان نقطه ضعفی بود که باعث می شد پرینترها نتوانند از عرض کاغذ کوچک تر شده و بنابراین ادعای ساخت یک پرینتر که در جیب جا شود به یک آرزو تبدیل شده بود، اما حالا این پرینتر کوچک به جای این که کاغذ را از داخل خود رد کند، خودش روی کاغذ حرکت می کند و با تشخیص مداوم موقعیت خود روی کاغذ، بخش کوچکی از متن را که قرار بوده زیر آن قسمت چاپ شود، روی کاغذ پرینت می کند. این پرینتر که از طریق یک برنامک تلفن همراه کنترل می شود، در حال حاضر فقط می تواند نامه های سیاه و سفید شما را چاپ کند.

لوگوی رباتیک
بد نیست بدانید یک شرکت آلمانی با ارائه جعبه کوچکی شامل چند قطعه لوگو، سنسورهای مختلف، موتورهای دَوَرانی و بازوهای متحرک و رایانه مرکزی قابل برنامه ریزی که همگی قابل اتصال به هم هستند، هر نوجوانی را قادر می کند تا رویاهای رباتیک خود را جامه عمل بپوشاند. با این قطعات می توان ربات های باهوش و پیچیده ای مثل این سگ که در عکس مشاهده می کنید هم ساخت.

کانگوروی با هوش
وقتی همه چیز هوشمند می شود، چرا اسباب بازی ها نشوند؟ این کانگوروی رباتیک علاوه بر این که کاملا شبیه یک کانگوروی واقعی حرکت می کند، می تواند به فرمان های صوتی کودک شما پاسخ داده، همراه او به این طرف و آن طرف ورجه وورجه کند. سازندگان هنوز مشغول توسعه این اسباب بازی گران قیمت هستند و اکنون بیشتر خودشان از این کانگوروی مصنوعی لذت می برند، اما قصد دارند در آینده و با وصل کردن این کانگورو به تجهیزات مخابراتی و تصویربرداری از این اسباب بازی برای مطالعه رفتار کودکان، درمان کودکان اوتیسمی یا دچار اختلالات حرکتی استفاده کنند.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
زندگینامه بزرگان ریاضی: اقلیدس، کلید هندسه
گفتگو با فرزانه نجفی: تشریح نحوه عملکرد مغز در تشخیص اشتباهات
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه ریاضیدانان: دکتر عبدالله شیدفر
پالیندروم چیست؟
زندگینامه بزرگان ریاضی: هیپاتیا
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!