دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ 9466 0 3

شاید روزهایی که در مدرسه قضیه فیثاغورت را می خواندیم، هیچگاه تصور نمی کردیم که این مساله ریاضی بتواند زمان بهبودی بیماری هایمان را تشخیص دهد ولی گویا این مساله شدنی است!

پیشگویی از سلامت بدن با قضیه فیثاغورث!

دکتر راب فرود (Rob Froud)

شاید روزهایی که در مدرسه قضیه فیثاغورت را می خواندیم، هیچگاه تصور نمی کردیم که این مساله ریاضی بتواند زمان بهبودی بیماری هایمان را تشخیص دهد ولی گویا این مساله شدنی است!

بر اساس مطالعه جدیدی که دو محقق بر روی داده های قدیمی ریاضی انجام داده اند، قضیه فیثاغورث می تواند موثر ترین راه برای شناسایی نقطه ای باشد که در آن سلامت بیمار شروع به بهبود می کند.
 
در این مقاله علمی که جدیدا در ژورنال «Plos One» منتشر شده، «راب فرود» از دانشکده پزشکی «وارویک» با «گری آبل» از دانشگاه کمبریج پس از بررسی داده های منحنی های ROC (گیرنده خصوصیات عملیاتی) خصوصیت مهمی را کشف کردند. خصوصیاتی که نشان می دهد بین زمان شروع بهبودی بیمار و منحنی ریاضی ROC یک رابطه علمی وجود دارد. رابطه ای که با قضیه فیثاغورت می توان به آن پی برد!
 
منحنی ROC چیست؟
این منحنی ها در ابتدا در خلال جنگ جهانی دوم برای تجزیه و تحلیل سیگنال ها توسعه داده شده بود و به نظامیان کمک می کرد تا تصمیم بگیرند آیا یک نوسان گذرا بر روی صفحه نمایش، دشمن است یا کشتی ها و هواپیمای نیروهای ائتلاف خودی است.
 
اما در دهه ۱۹۸۰، کاربرد این منحنی ها در پیش بینی تعیین نقطه بهبود بیماری افراد تایید شد. هرچند که رابطه دقیقی در این میان به وجود نیامد. «راب فرود» در این رابطه می گوید: «ما پس از بازخوانی نسخه های قدیمی منحی POC به این مساله پی بردیم که این منحنی در زمان شروع بهبودی واکنش جدیدی نشان می دهد و در تحقیقات ما نیز همه تلاش ها برای انتخاب یک نقطه در منحنی است که نشان دهد در آنجا بهبودی رخ داده است.»
 
قضیه فیثاغورث می گوید که در یک مثلث با زاویه قائمه، مجموع مربعات دو ضلع مجاور زاویه قائمه با مربع وتر برابر است. این بدان معنی است که می توان طول وتر را با توجه به طول دو ضلع دیگر تعیین کرد. فرود می گوید: «ما آزمایش های متعددی را با استفاده از داده های واقعی انجام دادیم و به نظر می رسد استفاده از قضیه فیثاغورث شرایط متفاوتی را ایجاد کرده و به شناسایی دقیق نقطه بهبودی بیمار کمک می کند.»
 
حالا فرود گویا توانسته است از نمودارهایی که سالهاست کسی سراغ آنها نرفته، زمان بهبود بیماری را تعیین کند و به همین دلیل می گوید: «بهتر است قبل از دورانداختن وسایل تان کمی در مورد کاربرد جدید آن فکر کنید!»
منبع
سلامت
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه بزرگان ریاضی: غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات جدید در ایران