چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۲ 7092 0 7

سال هاى بسیارى است كه خانواده ها و آموزگاران شكایت دارند كه كودكان به دانش ریاضى بى علاقه هستند. آیا تاكنون كسى به بررسى این موضوع پرداخته است كه چرا كودكان به ریاضى بى علاقه هستند؟

معرفی کتاب: آموزش ریاضی برای کودکان: لولوپی + ۱

پدیدآورندگان: محمد هادی محمدی, کیوان اکبری
ناشر: نشر چیستا

همان چیزى است كه كودكان ایرانى به آن نیاز دارند.
سال هاى بسیارى است كه خانواده ها و آموزگاران شكایت دارند كه كودكان به دانش ریاضى بى علاقه هستند. آیا تاكنون كسى به بررسى این موضوع پرداخته است كه چرا كودكان به ریاضى بى علاقه هستند؟
كودكان براى آموختن ریاضى به روش هاى آمیخته از احساس و هیجان و نوآورى نیاز دارند. لولوپى +۱ همان جادویى است كه كودكان را از راه داستان با دنیاى ریاضى آشنا مى كند.

مجموعه ى لولوپى +۱ شامل سه كتاب خواندن و كاروزى و فلسفه و روش است. در كنار این دو كتاب افزونه هاى گوناگونى تهیه شده است كه كار آموزش ریاضى را آسان مى كنند. لوح هاى جهت نما، نماكارت هاى آموزشى و صورتك لولوپى برخى از این افزونه ها هستند.

فلسفه ی نگارش مجموعه های لولوپی
 این مجموعه ی آموزشی در راستا و چارچوب آموزش خلاق کودک محور تهیه شده است و کوشش می کند که آموزش ریاضی را در الگویی تازه به کودکان ایرانی و همه ی کودکانی که با زبان فارسی آشنایی دارند، ارائه دهد. بنابراین این مجموعه ی آموزشی با فلسفه ای ویژه تهیه شده است که با فلسفه ی آموزش و پرورش رسمی همسو نیست. فلسفه ی ما: آموزش برای گشایش است! گشایش و کشف! گشایش و کشف خود و جهان پیرامون!

ما برای آموزش ریاضی، کوشش می کنیم که آن را به بنیاد و اصل خود برگردانیم. همان گونه که شازده کوچولو می گوید: آنچه اصل است به چشم نمی آید...  
شاید بتوانیم به کودکان بگوییم و نشان دهیم که دانش ریاضی آن نیست که شما را از آن می ترسانند و می هراسانند. برای همین در آموزش دانش ریاضی، اصل را بر آمیختن احساس ها و عواطف با شناخت منطقی قرار داده ایم. اگر قرار باشد سه گوشه را تعریف کنیم، نمی گوییم: شکل مسطحی است که از وصل کردن سه نقطه ی غیرواقع بر یک خط راست به دست می آید.  

بلکه کوشش می کنیم این شکل را در طبیعت، در کوهها و در سنگها و در افزارها بیابیم و هرگز هم نام مثلث را به کار نمی بریم که از زبان روزمره و گنجایش ذهنی کودکان فراتر است. بنابراین در آموزش دانش ریاضی، ما دو سطح کارکردی مغز، یعنی بخش چپ را که کارکردهای منطقی دارد با بخش راست که کارکردهای احساسی و عاطفی دارد، به هم آمیخته و با آن «داستانک های لولوپی» را ساخته ایم. به سخن دیگر ما درس از نیاکان آموخته و به روش های گذشتگان برگشته ایم.
در آن روزگار که آدمی بر دیواره های غارها نقاشی می کرد، بین علم و هنر یا دانش ریاضی و هنر، جدایی وجود نداشت. هر دوی آنها برای انسان یک خاستگاه داشتند. همان گونه که کودکان همواره چنین بوده اند. به سخنی«کودکان کم سن و سال نیز مانند گذشتگان گرایش به مجزا کردن چنین فعالیت هایی ندارند. اتفاقی که می افتد این است که آنها در حین بزرگ تر شدن به گونه ای تربیت می شوند که به تدریج اندیشه، احساس، ادراک و رفتارشان بر این گونه جداسازی ها منطبق می شود»  

آیا می توان دوباره به گذشته برگشت و احساس را با دانشهایی چون ریاضی پیوند داد؟
اگر ما بتوانیم چنین کنیم، از خشکی آنچه درباره ی دنیای ریاضی گفته می شود، کاسته خواهد شد و کمک می کند که کودکان آرام آرام این دنیای شگفت و شیرین را درک کنند.
منبع
آموزک

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
قلب یا مغز، مسئله این است!
طنز ریاضی: اثبات 2=1
زندگینامه بزرگان ریاضی: سیاوش شهشهانی، چهره ماندگار ریاضیات و پدر اینترنت ایران
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه بزرگان ریاضی: اقلیدس، کلید هندسه