جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ 40270 0 1

آزمون هوش وکسلر برای کودکان (WISC) آزمونی برای اندازه‌‌گیری بهره‌ی هوشی کودکان است

آزمون هوش:

آزمون هوش کودک وکسلر چیست؟

آزمون هوش وکسلر برای کودکان (WISC) آزمونی برای اندازه‌‌گیری بهره‌ی هوشی کودکان است که توسط دکتر دیوید وکسلر (1896-1981)  رئیس بخش روانپزشکی بیمارستانی در نیویورک طراحی شد.
 
این آزمون اولین بار در سال 1949 تهیه شد و در طول زمان بارها دستخوش تغییر و ویرایش قرار گرفت به طوریکه امروز جدیدترین نسخه آن مربوط به سال 2014 می شود گرچه هنوز در برخی مراکز روان‌شناسی، از نسخه‌های قدیمی‌تر نیز استفاده می‌شود. در جدیدترین نسخه‌ی وکسلر مقیاس‌هایی برای اندازه‌گیری معیارها و مفاهیم جدیدی به وجود آمده است از جمله:
قابلیت فضایی- بصری
استدلال سیال
حافظه‌ی فعال بصری
قابلیت نام‌گذاری
حافظه توأم بصری- کلامی
 
دکتر وکسلر دو آزمون دیگر نیز برای اندازه‌گیری هوش طراحی کرد یکی از آنها مقایس هوش بزرگسالان وکسلر (WAIS) است و دیگری مقیاس هوش پیش‌دبستانی وکسلر (WPPSI) که برای کودکان سنین 3 تا 7 سال مناسب‌سازی شده است.
 
آزمون هوش وکسلر برای سنجش نقاط قوت و ضعف دانش‌آموزان در زمینه هوش و توانایی ذهنی و شناختی آنان به کار می‌رود. همچنین آزمون، کودکان هم‌سن و سال را با هم مقایسه می‌کند. گرچه این آزمون به خوبی می تواند میزان بهره هوشی کودکان را اندازه‌گیری کند اما موفقیت در آن، نمی‌تواند تضمینی برای موفقیت یا شکست دانش‌آموزان در تحصیل و موقعیت‌های شغلی آینده آنان باشد زیرا همان طور که می‌دانید هوش تنها یکی از عوامل موثر در سرنوشت انسان است و هر کسی در طول زندگی خود با توجه به محیط، امکانات و اتفاقاتی که با آن مواجه می‌شود، سرنوشت پیش‌بینی نشده‌ای پیش‌ رو دارد.
 
از آزمون وکسلر در کجا استفاده می شود؟
معمولا مدارس خصوصی، تیزهوشان و برخی دیگر از مدارس که مایل به ثبت نام دانش‌آموزان باهوش هستند از مقیاس هوش وکسلر در حین تغییر مقطع تحصیلی (آغاز ورود به دبیرستان، کلاس ششم و کلاس نهم) استفاده می کنند.
 
آزمون وکسلر دقیقا چه چیزی را تعیین می کند؟
آزمون وسکلر توانایی‌های ذهنی کودکان را اندازه‌گیری می‌کند. معمولا از این آزمون برای تعیین برخی اختلالات یادگیری همچون ADD و ADHD نیز استفاده می‌شود. آزمون وکسلر، دانش‌آموزان سرآمد و تیزهوش را با قابلیت‌های درک کلامی، استدلال، حافظه‌ی فعال و سرعت پردازش ذهنی تشخیص می‌دهد.
 
آمادگی برای آزمون
شما نمی‌توانید از طریق مطالعه برای آزمون وکسلر یا سایر آزمون‌های هوش آماده شوید. این آزمون‌ها برای سنجش دانسته‌ها و معلومات شما طراحی نشده‌اند بلکه بیش از آن برای سنجش میزان آمادگی و ظرفیت ذهنی شما برای یادگیری ایجاد گشته‌اند. معمولا آزمون‌های هوش مانند وکسلر برای اندازه‌گیری جوانب مختلفی از هوش شامل ادراک فضایی، تفکر تحلیلی، توانایی ریاضی و حافظه کوتاه‌مدت مناسب هستند. در کوتاه‌مدت تنها آمادگی که می توانید برای آزمون داشته باشید این است که شب قبل به خوبی استراحت کنید و روز را سرحال شروع کنید. اما در درازمدت می توانید از طریق انجام انواع بازی‌های ریاضی و منطقی، حل جدول و پازل‌های هوش که نیاز به استدلال منطقی دارند، ظرفیت‌های ذهنی خودتان را تقویت کنید.
 
:: اختصاصی گروه تدوین محتوای  آی هوش
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام آی هوش و درج لینک www.ihoosh.ir بلامانع می باشد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
خلاقانه: مداد و مدادتراش!
زندگینامه ریاضیدانان: دکتر یحیی تابش
زندگینامه بزرگان ریاضی: سیاوش شهشهانی، چهره ماندگار ریاضیات و پدر اینترنت ایران
تحول یادگیری با چیدمان کلاس
ظرفیت حافظه کوتاه مدت چقدر است؟