سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳
شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ 13534 1 16

چگونه هوش خود را ورزیده کنید!

شرلوک هلمز شوید!

هوش خود را ورزیده کنید
این کار یک بازی دو سر برد است؛ از هر طرف که نگاه کنید برای تان سودمند است. فعالیت هایی که در زیر به شما معرفی می شود صرفا چند کار تفننی لذت بخش برای پرکردن اوقات فراغت نیست، بلکه نتایج تعداد زیادی تحقیق در سراسر دنیا نشان داده که این فعالیت ها تعدادی از بهترین روش ها برای تقویت و بهبود عملکرد سلول های خاکستری هستند. به عنوان مثال، در ورزشی مثل ایروبیک تعداد زیادی از سیستم های مغزی از جمله برنامه ریزی، هماهنگی و قضاوت را به کار می گیرد؛ درحالی که تحقیقات نشان داده مدیتیشن بخش هایی از مغز را که در ارتباط با یادگیری و حافظه هستند درگیر می‌کند.
 
یادگیری نواختن یک ساز/ یادگیری و مطالعه یک زبان خارجی.
مدیتیشن یا حرکات کششی ذهن و جسم (یوگا)/ یادگیری و بازی شطرنج.
ورزش هایی مثل ایروبیک یا پیلاتس/ یادگیری یک مهارت پیچیده مثلا نقاشی یا مجسه سازی.
ادامه تحصیل در دانشگاه یا موسسات آموزش عالی/ یادگیری مهارتی مثل شعبده بازی.
 
ذهن تان را به هم بریزید
توان و قدرت ذهنی را با سیستم نوروبیک افزایش دهید. نوروبیک سیستمی از تمرینات ذهنی است که شما را وادار می کند تا حواس خود را به کار گرفته و ذهن خود را در مسیری غیرقابل انتظار تحریک کنید. چند راه ساده برای این کار را با هم مرور کنیم؛
 
از دست غیرتخصصی خود برای مسواک زدن استفاده کنید.
وقتی دارید کارهای مختلف انجام می دهید گوش های تان را بپوشانید.
به مدت یک ساعت قاب عکس های روی میز کارتان را سر و ته کنید.
با چشم های بسته سعی کنید در خانه یا اطراف خانه راه تان را پیدا کنید.
 
مغزتان را ورزش بدهید
شاید کمی عجیب باشد ولی می توان مغز را هم مثل عضلات ورزیده کرد اما نکته جالب تر این که ورزش به تنهایی یکی از عوامل بهبود عملکرد مغز محسوب می شود. ورزش باعث تولید پروتئین های خاصی می شود که این پروتئین ها عامل تحریک رشد سلول های مغزی بوده و به نورون های عصبی کمک می کنند در بهترین شرایط فعالیت کنند. برای دستیابی به این هدف این کارها را امتحان کنید:

به مدت یک ساعت در روز، ۳ بار در هفته تمرینات قدرتی(بدنسازی و کار با وزنه) را در دستور کار خود قرار دهید. نتایج مطالعه ای که در ژورنال علوم پزشکی و ورزش به چاپ رسیده نشان می دهد، ادامه دادن و پیگیری این تمرینات باعث تقویت و بهبود عملکرد حافظه متناسب با سن و سال شما می شود.

تمرینات منقطع با شدت بالا(مثلا دوی سرعت ۶ ثانیه و بعد ۲۰ ثانیه دویدن آرام) یا تمرینات استقامتی انجام دهید. این ۲گروه از تمرینات سطح هورمون های مرتبط با سلامت مغزرا افزایش می دهد. این تمرینات را به مدت ۳۰ دقیقه ۲ بار در هفته انجام دهید.
 
بخورید تا باهوش شوید
حتما شما هم از مادر بزرگ تان شنیده اید که خوردن برخی غذاها باعث باهوش تر شدن می شود مثل مویز. در اینجا چند غذای متفاوت را به شما معرفی می کنیم؛

- تخم مرغ: این غذای استثنایی حاوی کولین است؛ این ماده غذایی در بهبود عملکرد مغز نقش مهمی دارد.
- بلوبری(قره قاط): بلوبری غنی از ماده ای به نام اپیکاتکین است؛ این ماده باعث افزایش تمرکز حواس و جلوگیری از حواس پرتی می شود.
- ماهی سالمون: ماهی سالمون منبع فوق العاده ای از اسیدهای چرب امگا۳ است. تحقیقات نشان داده امگا۳ برای سلامت و عملکرد صحیح مغز ضروری است.
 
 راه هایی هوشمندانه برای باهوش بودن
محققان بخش روان پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس مطالعه مفصلی روی بحث تقویت ذهن انجام داده اند؛ نتایج بخشی از این تحقیقات را در زیر خواهید دید؛
 
خودتان را ویران کنید
تحقیقات نشان داده فرآیند یادگیری افراد به صورت بلوک بلوک است یعنی این که فرد ابتدا در یک زمینه تبحر پیدا کرده و بعد سراغ مرحله بعدی می رود. محققان روش به مراتب موثرتری را برای بهبود عملکرد ذهنی پیشنهاد می کنند؛ روشی که به آن بافندگی می گویند. مثلا فرض کنید شما می خواهید در ورزش تنیس پیشرفت کنید پیشنهاد این است که به جای این که یک ساعت وقت صرف کرده تا در سرویس زدن پیشرفت کنید ترکیبی از تمرینات مختلف و متنوع را انجام دهید مثل سرویس، بک هند و فورهند؛ در چنین شرایطی قدرت یادگیری تان افزایش می یابد.
 
چشم انداز خود را تغییر دهید
مطالعه در محیط های مختلف به شما کمک می کند تا بعدا راحت تر داده های مطالعه شده را به یاد آورید به عنوان مثال یادداشت های خود را فقط در دفتر کارتان مرور نکنید: روی مبل، قبل از خواب، سر میز صبحانه و داخل اتوبوس و... یا این که اگر همیشه عصرها مطالعه می کنید سعی کنید زمان این کار را تغییر دهید.
 
با فاصله کافی مطالعه کنید
اگر می خواهید یک برنامه کامپیوتری یاد بگیرید یا زبان خارجی مطالعه کنید فاصله منطقی ای بین جلسات مطالعه خود در نظر بگیرید تا در جلسات بعدی برای به یاد آوردن ناچار شوید به مغزتان فشار بیاورید. تحقیقات نشان داده هر چقدر برای یادآوری اطلاعات بیشتر به مغزتان فشار بیاورید در جلسه بعدی با فشار و تمرکز بیشتری مطالعه خواهید کرد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 
  1. walkover دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ --- ۱۴:۰۵:۱۴

    چگونه فردی کاملا متفاوت باشیم

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
ظرفیت حافظه کوتاه مدت چقدر است؟
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
هوش سیّال در مقابل هوش متبلور
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
طنز ریاضی: اثبات 2=1