سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
يکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ 5214 0 2

افرادی كه به اخلاق اهمیت بیشتری می دهند، ماده خاكستری مغز آنها بیشتر می شود.

رابطه اخلاق و افزایش حجم ماده خاکستری مغز

افرادی كه به اخلاق اهمیت بیشتری می دهند، ماده خاكستری مغز آنها بیشتر می شود. به گزارش سلامت 118 به نقل از خبرگزاری مهر، یک مطالعه جدید نشان می دهد كه افرادی كه استدلال های اخلاقی در آنها بیشتر است، در مقایسه با کسانی که سطوح پایین تری از اخلاق را از خود بروز می دهند، حجم بالایی از ماده خاکستری مغز را دارا هستند كه مرتبط به رفتار اجتماعی، تصمیم گیری و پردازش در هنگام بحث و مناقشه است. 

دكتر هنگی رائو، استادیار و متخصص تصویربرداری مغز و اعصاب و روانپزشکی در دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا، به همراه همکارانش یافته های خود را در مجله پلوس وان منتشر نمود. 

استدلال اخلاقی به عنوان یک فرایند تفکر تعریف می شود که براساس آن انسان در تعیین درست یا غلط بودن یك چیز در شرایط معین به چالش كشیده می شود. 

پیش تر، در اواسط قرن ۲۰، پژوهشی توسط روانشناس لارنس كولبرگ انجام شد كه نشان داد با بلوغ و رشد عملکرد شناختی در انسان، مراحل مختلف استدلال اخلاقی كشف می شود. اما رائو و همکارانش می گویند، هیچ پژوهشی به بررسی ساختار مغز در مراحل مختلف استدلال اخلاقی نپرداخته است.

بنابراین، برای پر كردن این شكاف، تیم تحقیقاتی فوق ٦٧ دانشجوی ۲۴-۳۳ ساله کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA) در دانشکده وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا را مورد مطالعه قرار دادند.

دیانا رابرتسون، یكی از محققان این مطالعه می گوید: دانشجویان MBA نامزد ایده آل برای این کار بودند، زیرا برنامه درسی آن ها در دانشگاه وارتون به مسائل تصمیم گیری اخلاقی و استدلال می پردازد؛ هدف ما از این مطالعه بررسی این مطلب بود كه آیا مراحل استدلال اخلاقی در معماری ساختاری مغز منعکس میشود یا خیر. 

در این مطالعه مشخص شد كه در مقایسه با دانشجویانی که سطوح پایین استدلال اخلاقی را دارا هستند، دانشجویانی که سطح بالایی از استدلال اخلاقی را داشتند، در قشر جلو مغز حجم زیادی از ماده خاكستری را داشتند . این ناحیه از مغز مسئول میانجیگری در میان افکار متضاد و متناقض، انتخاب بین درست و غلط و پیش بینی عواقب احتمالی است.
منبع
سلامت 118
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
آزمون های هوش: ماتریس های پیشرونده ریون
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
الگوریتم: غربال اراتوستن